vineri, 31 iulie 2009

[raluca] Mic indrumar de mers pe munte :)

UPDATE: cele 2 corturi pe care le avem sunt de cate 3 persoane :)

Obligatorii:
- bocanci
- inca o pereche de incaltaminte (sport) in caz de urgenta - bocancii fleasca sau bataturi
- haine de schimb pt fiecare zi, mai ales daca ne prinde ploaia - sosetele sunt nepretuite :))))
- haine mai groase pt seara (hanorac/pantaloni de polartec sau lucruri de genul asta)
- tot ce se baga in rucsac se pune inainte in pungi de plastic, ca sa ramana uscate in cazul in care ne ploua si rucsacul ia apa :)
- sac de dormit
- izopren
- rucsac :)

Daca e cald si deci soare :) :
- ceva de pus pe cap, ca pe creasta ne putem alege cu ceva insolatie
- haine lejere, ca sa nu ingreuneze mersul; nu foarte largi sau lungi (gen pelerine de ploaie pana in pamant), ca se agata de vegetatie, pietre, stanci etc.
- cine nu vrea sa se bronzeze, factor de protectie mare si maneci lungi :)

Daca e frig si ploua :) :
- schimburile de mai sus
- caciula
- manusi (nu exagerez, cine se stie friguros mai bine sa se protejeze decat sa sufere)
- esarfa/sal (pare cam mult, dar sunt de nepretuit la nevoie)

La comun:
- corturi (de preferat sa nu fie din cele de 1 mil. de la Quechua, nu rezista la torentele si vantul de pe munte); noi avem 2 de cate 2 persoane
- primusuri: de preferat 2, ca suntem 8 si vrem sa mancam toti odata :); noi avem 1
- vase: cani, farfurii, furculite, cutit (cele mai bune sunt cele de tabla/inox; ideea e sa nu se sparga/rupa/topeasca etc. merg si de unica folosinta, nu stam sa le mai spalam); vas de facut supa instant/ceai/cafea/cappuccino, sunt cele mai bune cand e frig
- burete si detergent de vase
- mancare: spuneti fiecare ce vreti sa mancati pe-acolo, ca sa le cumparam miercuri seara :)

Mai ziceti si voi daca am ratat ceva :)

[raluca] Retezat, mon amour


Foto: http://ro.wikipedia.org/wiki/Munţii_Retezat
Pentru ca dupa niste ani intotdeauna ti se face dor de lucrurile/locurile/oamenii care iti plac, nu am mai rezistat si am pus de-o incursiune in Retezat, muntele meu preferat :)

Planul ar fi cam asa:
- plecare joia viitoare dupa serviciu, oprire la Campu lui Neag, unde vom innopta (fac cercetari sa vad unde am putea sta acolo)
- vineri dimineata, cu noaptea in cap, plecam catre Cabana Buta, unde ar trebui sa ajungem in jurul orei 11 (aprox. 4h pana acolo, pe drum forestier si poteca); mancam, ne odihnim putin, apoi plecam iar, pe un traseu de vreo 6h, pana la lacul Bucura, unde vom campa (este doar loc de campare, cu cortul)
- sambata vom face creasta de pe versantul sudic, cu vf. Peleaga (cel mai inalt, 2.509 m, al saptelea varf ca inaltime din Romania) si la coborare vom intra pe traseul pe care am urcat in prima zi; innoptam intr-o poienita draguta, tot cu cortul :)
- duminica o luam la vale pana la Campu lui Neag, adica vreo 5h si gata

Aici aveti tot ce vreti sa stiti despre Retezat :) Din proprie experienta va spun ca este un munte spectaculos, cu cele mai diverse peisaje si vegetatie pe care le-am vazut vreodata :) Este prima rezervatie naturala din Romania, iar Parcul National Retezat a intrat recent in semifinalele competitiei "Cele sapte minuni naturale ale lumii", organizata de o fundatie canadiana.

Aici aveti informatii despre cum a ajuns Retezat in semifinale si detalii despre cum sa votam ca parcul sa ajunga in finala :).

Pana acum, pe lista suntem eu, Alin, Doru. Spuneti care vreti sa mergeti, ca sa vedem cum ne grupam in masini :) Hai ca merita si Romania; daca nu oamenii, macar locurile, care n-au nicio vina :)

joi, 30 iulie 2009

[doru] Dacă aş fi Bogdan Ceauşescu sau "You want to know how I got these scars?"

E o vorbă care zice că oamenii se cunosc cu adevarat, la drum lung şi la suparare. Eu cred că mai e o continuare. Oamenii se cunosc şi dacă îi vezi în casele lor.

Nu o să vă prezint un fir epic al poveştii noastre de weeekend, ci o să îi las pe cei care se pricep la naraţiune. Eu o să vă spun despre nişte lucruri pe care le-am descoperit.

O prietenie de conjuctură va ţine atât timp cât va exista conjunctura. Lucrurile pe care oamenii le fac împreună în tot acest timp sunt absolut perisabile şi au un gust mai intens sau mai puţin intens, dar tot perisabile sunt. O prietenie adevarată începe atunci când oamenii încep să spună lucruri despre ei. Lucruri care la prima vedere ar putea să însemne un disconfort puternic, pentru că se face o obişnuinţă din a trăi cu impresia că tu eşti de fapt ce cred oamenii despre tine. Vrei să ştii de unde am cicatricile astea? Poţi să admiţi că ai cazut în baie în timp ce te spălai pe dinţi, sau o să spui că ţi le-ai făcut luptându-te cu un hoţ care i-a furat poşeta unei bătrâne? O să spui că pleci singur în excursie pentru că eşti atât de singur, sau o sa spui că faci asta pentru că ai nevoie de linişte pentru noua ta creaţie? Alegerile simple sunt de obicei cele mai folosite. Şi până la urmă, de ce ar trebui să vă spun vouă de unde am cicatricea? Sunteţi cumva prietenii mei? Nu? Dar atunci de ce îmi petrec eu timp cu voi? Şi aici se închide cercul şi prietenia de conjunctură sinceră, dar lipsită de adevăr.

M-am hotărât să divorţez de voi, prietenii mei de conjunctură şi să vă dau o şansă să îmi fiţi prieteni punct. O să îmi dau jos, pe rând, toate măştile, până nu o să mai rămână niciuna. Şi dacă nu suntem în stare să ne acceptăm aşa, în pielea goală, atunci măcar nu ne mai amăgim.

V-a plăcut weekendul ăsta la mine? Sincer! M-aţi găsit diferit?
Mă numesc Bogdan Ceauşescu, şi NU sunt grobian.

Se mai bagă cineva?

[george] Vacanţă în Portugalia

Răspunzând numeroaselor ameninţări primite, iată ca scriu şi eu câteva rânduri despre vacanţa în Portugalia (nu de alta, dar stă lumea la coadă să posteze de la evenimente ulterioare şi stric feng-shuiul blogului şi cronologia lui).

În puţine cuvinte pot zice ca mi-a (şi ne-a) plăcut foarte mult. Am descoperit chiar că 12 zile e durata optima a unei vacanţe şi nu o sa mai facem greşeala din anii anteriori când încercam, fără a reuşi, să ne mulţumim cu doar 7 zile.

De data asta nu ne-a mai jefuit nimeni, nici la propriu, nici la figurat, ţara s-a dovedit frumoasă, mâncarea ieftină (belshug de carne de porc in cazul meu, restul lumii s-a delectat cu îngorzitoare vietăţi marine debordând de antene, tentacule, cleşti şi mai ştiu eu ce alte părţi îngrozitoare), iar berea bună.

Detalii practice despre vacanţa în Portugalia am postat aici (alţii s-au dovedit mai eficienţi în ameninţări decât Mazi).

Mai jos aveţi belşug de fotografii: vreo 700, aşa să nu ziceţi că nu le-am pus. A durat ceva mai mult că a trebuit să şterg toate fotografiile care înfăţişau persoane pentru care nu aveam drept de folosire a imaginilor. Dacă vreţi însă să vedeţi şi acele poze, mă contactaţi pe mess şi vă dau link către albumul privat :D




duminică, 19 iulie 2009

[mazilique] Lisabona...

...cu cerveja, arroz de marisco, the lovely, picturesque Alfama, the lively Bairro Alto, Belem, Cascais, Estoril, Sintra, cateva castele, o adunatura de iahturi, pastéis de Nata (de Belém), bachalau, Rio Tejo & long hours.

Eu m-am intors, dar Ioana, George, Raluca, Alin si Cristina (vara Ralucai, new-entry ;P) au ramas sa aprofundeze - Porto, Evora si ce se mai nimereste on the way back :)

joi, 2 iulie 2009

[mazilique] The human/dancer Killers dilemma

Stiu ca multi dintre voi s-au intrebat, din septembrie (de cand a aparut single-ul) si pana acum, daca "Are we human or are we dancer?". Well, allow me sa va luminez :))
I-am intrebat pe cei de la The Killers, acu' cateva ore, în culise la minunatul festival, si mi-au raspuns ca "both". Da' cica mai mult "dancer" in seara asta, ca e cu show pe scena. Dupa cum s-a putut vedea ;)

P.S. - da, a fost un moment de maxima inspiratie :)))