Si, pentru ca maine e ziua in care voi deveni "femeie de casa" , am zis ca fac ceva in sensul asta si sa incep sa-mi intru in atributii. Primul pas - bucataria. Si, pentru ca toti ati fost incantati de placinta dobrogeana savurata in delta, dar si pentru ca am primit numeroase cereri cu privire la reteta, mai jos aveti ingredientele si instructiunile:
10 oua
1 kg branza (jumatate dulce, cealalta jumatate sarata)
1 pachet foi de placinte (acum nu va imaginati ca am facut acrobatii prin bucatarie si am intins foile)
0.5 kg iaurt
o cutie de smantana
Asa... (sper sa-mi amintesc)... da,
pasul 1 - primele 7 oua se bat bine si se amesteca cu branza pana obtineti o pasta omogena
pasul 2 - lasati foile de placinta la decongelat cel putin 2 ore, ca sa le puteti dezlipi (si sa nu patiti ca mine)
pasul 3 - folosind putin ulei, tapetati(waw... ce cuvinte folosesc!) foile de placinta, apoi intindeti compozitia mai sus mentionata pe toata suprafata lor. la sfarsit le rulati si le puneti in tava :)
pasul 4 - celelalte 3 oua se bat bine (niciodata n-am inteles de ce trebuie sa le bati bine!) si se amesteca cu iaurtul si smantana. Compozitia rezultata se adauga la sfarsit, dupa aproximativ 30 min, timp in care placinta a stat in cuptor.
Ar mai trebui sa va spun sa ungeti tava cu ulei si sa reglati temperatura cuptorului, pentru ca, altfel, veti pati la fel ca mine... adica veti arde placinta.
Acestea fiind zise, va doresc pofta buna! ...si nu, nu e un curs de dans (pentru carcotasii care cu siguranta vor avea de comentat!)
10 oua
1 kg branza (jumatate dulce, cealalta jumatate sarata)
1 pachet foi de placinte (acum nu va imaginati ca am facut acrobatii prin bucatarie si am intins foile)
0.5 kg iaurt
o cutie de smantana
Asa... (sper sa-mi amintesc)... da,
pasul 1 - primele 7 oua se bat bine si se amesteca cu branza pana obtineti o pasta omogena
pasul 2 - lasati foile de placinta la decongelat cel putin 2 ore, ca sa le puteti dezlipi (si sa nu patiti ca mine)
pasul 3 - folosind putin ulei, tapetati(waw... ce cuvinte folosesc!) foile de placinta, apoi intindeti compozitia mai sus mentionata pe toata suprafata lor. la sfarsit le rulati si le puneti in tava :)
pasul 4 - celelalte 3 oua se bat bine (niciodata n-am inteles de ce trebuie sa le bati bine!) si se amesteca cu iaurtul si smantana. Compozitia rezultata se adauga la sfarsit, dupa aproximativ 30 min, timp in care placinta a stat in cuptor.
Ar mai trebui sa va spun sa ungeti tava cu ulei si sa reglati temperatura cuptorului, pentru ca, altfel, veti pati la fel ca mine... adica veti arde placinta.
Acestea fiind zise, va doresc pofta buna! ...si nu, nu e un curs de dans (pentru carcotasii care cu siguranta vor avea de comentat!)
17 comentarii:
ziua mea e pe 23 noiembrie, in caz ca esti inca pe "femeie de casa"-mode
ah, si vreau tort cu bezele :)
eu zic sa nu exageram cu titlul de "femeie de casa", dar pentru tine Mazi, promit ca incerc :)
:x
(vezi george? asta pentru ca eu nu sunt o mica intriganta, precum altii :) si pentru ca merit :)
Cred ca l-am pierdut pe George... offf, rau cu rau, dar mai rau fara rau :(
bei, mic intrigant zici...
bine....
nu o sa mai pupi nici chec, nici clatite facute de mine, da?!
si nici tarta cu visine, si nici gogosi cu vin rosu...
uite unde era "femeia de casa" :))))
de tarta cu visine ma lipsesc. restul nici sa nu indraznesti sa mi le refuzi!
cat despre "mic intrigant", tovarasa organizatoare te-a identificat astfel inca din delta
pe tovarasa organizatoare n-am cum sa ma supar. si-a spalat oricum toate pacatele (viitoare, ca deja comise nu are) spunand ca e rau cu mine dar mai rau fara mine :P
asa ca ii pastram o felie de chec
la cum e stiu, o pastrezi pe aia arsa :-/
placinta rules. dar, george, noua cum ne demonstrezi cat de bune sunt checul, clatitele, placinta cu visine si cu ce te mai lauzi tu pe-aici? Ca de vorbit, cu totii stim :))))))
eee... unii au si testat checul si clatitele si au vazut ca nu sunt vorbe goale.
de exemplu checul s-a dovedit a fi ffff bun dupa ce am raschetat cu un cutit zdravan cca un cm de blat ars de pe el
clatitlele, oricat am incercat, mi-au iesit si au fost gustoase cu dulceata de visine, cu crema de ciocolata si cu miere de albine.
restul prajiturilor sunt inca asteptate, deci inca sunt suspectat ca nu stiu sa le fac...
ai uitat de clatitele cu gem de caise si/sau gutui. si alea au fost bune :)
buuun...chiar daca nu am fost pe faza la discutia voastra gastronomica, pot sa spun ca am retinut ce e mai important:
1. George a recunoscut ca el e "raul"
2. cica e mai rau fara el
3. Raul ne va face chec, clatite, tarta cu visine, gogosi
4. Dalba ne va face tort pe 23 noiembrie
5. ne face tort pentru ca e ziua lu' Mazi
6. yupppeee... cat belsug
Nu am inteles cine e femeia de casa, Dalba, George? Pana la urma, nu conteaza, belug sa fie.
bine punctat, silvi
Silvi a facut meeting report, cum ar veni... Deformatie profesionala, deh! :P Bueeeey, io tin regim, ce e cu discutiile astea masochiste pe aici?
hmmmm... meeting report zici? Era de fapt o lista de concluzii. Daca as face meeting report, ar iesi urat. Va imaginati cum ar fi sa scriu despre toooot ce s-a intamplat in delta, de exemplu:D. Varianta NECENZURATA... asta e sadism. HIHIHI
sadism sadea, monser! parol pe cuvantul meu!
Trimiteți un comentariu