marți, 25 august 2009

[mazilique] Sziget - Ziua a V-a & wraping it up

Ramasesem datoare cu ultima zi de Sziget.

Well, in ultima zi de festival.. noi nu prea am fost pe acolo :) Dimineata am plecat la Budapesta, unde am dat o tura pe langa Dunare -de la Parlament si apoi pe stradute pana pe Vaci Utca (unde Ceausescu si-a gasit cartea :))si inapoi, pe Podul cu Lanturi si pana la Batthyány.

De acolo am luat HEV-ul (un tren metropolitan) si am mers pana la capat de linie verde, la Szentendre, un orasel mic, dar incredibil de frumos si pitoresc.
Am auzit ca ar fi foarte cunoscut pentru numarul de muzee pe care le gazduieste. Ce-i drept, primul loc in care am intrat acolo a fost Muzeul Martipanului. Dar apoi ne-am dus tinta la restaurantul Kereskedohaz, unde, la recomandarea lui Mimo, am incercat piept de raţă rose cu varză roşie călită cu vişine confiate, piure de cartofi cu praz şi sos de cafea cu extract de carne. Need I say more? (if so, mergeti voi la Chez Mazilique, ca am scris acolo in detalii & pics despre dezmatul de mancare din vecini :))
Apoi, cand deja se intunecase, am dat o tura de centru.

Cam atat a fost...

Intorsi pe insula, am mai bagat un spritz de la revedere si un gyros de noapte buna (nici nu ne-am aruncat urechea la Faith No More sau care erau aia de pe scena at that point) si undeva dupa miezul noptii ne-am dus sa ne culcam.

A doua zi dimineata pe la 7.30 ne trezeam, strangeam corturile, spuneam "Buh bye Sziget, see you next time" si porneam spre masina. Intr-un final, dupa o alimentare la benzinarie, la 11.30 ieseam pe autostrada cu Gabi copilot si Ceausescu sforaind pe bancheta din spate :))

Oradea, oprire la Cluj, oprire la Sibiu, oprire la Pitesti. La 2.30 eram in casa, la 3 si ceva - in sfarsit dormeam din nou intr-un pat :x

2 comentarii:

Raluca spunea...

si de fapt despre ce era cartea aia Ceau?

Unknown spunea...

nu stim, ca libraria era inchisa. da' am un feeling ca daca nu era o carte cu poze (cee ce e oricum putin probabil) nu ne-am fi prins oricum :p