joi, 5 martie 2009

[mazilique] Belshug @ home

I'm back. M-a intrebat lumea daca iar mi-am luat lumea-n cap cu vreun low cost (eventual pana la Viena :)), dar nu. A fost una dintre acele 3-4 ture pe an cand trec si eu pe acasa (mea culpa, da?!). Povestea cu permisul suspendat abuziv o stiti deja, asa ca trec la chestii mai interesante. Mancare, desigur.

In primul rand - borşul de cartofi executat de doamna-mama, din care as manca porceste pana termin oala. A mai fost vorba si de un gulas productie similara, da' n-am poza potrivita, asa ca va las sa va imaginati ceva bun ;)

In continuare, am dezgropat cu mama cartea de bucate care m-a invatzat pe mine (poate si pe ea?) cum se fierb cartofii si, inspirate de VVK, am executat paine integrala cu seminte si paine de secara. Avand in vedere ca it was a 1st pentru amandoua, eu zic ca ne-am descurcat. Dar o sa aprofundam.In sfarsit, eu am trecut la programul solo si am meşterit o placinta de mere.Dar m-am linistit. In drum spre Bucuresti, m-a plezzznit o raceala urata cu bulbuci, care m-a tinut in pat pana azi dimineata. Iar acum, pastilată cu un cocktail de sase feluri de medicamente, mi-a disparut nu doar pofta de mancare, ci si gustul. Cred ca-s blestemele celor care au vazut pe aici poze si au crezut ca o fi si bun. Heh.

7 comentarii:

cookie spunea...

uuuu:D placinta! vreau si eu reteta de aluat:D gospomazi, roger roger?

Unknown spunea...

pai iei vreo 225 de grame de unt, la temperatura camerei, 50 de grame de zahar, 2 oua si 350 de grame de faina :)

amesteci untul cu zaharul, pui un ou intreg si un galbenus (albusul il pastrezi pentru glazing, la sfarsit :) iar amesteci, pana arata ca scrambled eggs. adaugi treptat faina and then work it with your hands, gurrl ;)

cand ti se pare ca-i gata sau te-ai plictisit, faci aluatul o bilutza, o invelesti in celofan din ala alimentar (clingfilm sau cum s-o chema) si bagi la frigider 45 de minute, cat de ocupi de mere :) care de fapt nu trebuie decat taiate si amestecate cu zahar, scortzisoara si ce mai crezi tu ca-i cazul.

si nu uita, cand pui capacelul de aluat peste toata smecheria, sa faci niste gauri cu un cutzit, ca altfel o sa ai o gramada de zeama de mere :P

Unknown spunea...

awww, tocmai am scris o retzeta. i am a gospo! :-/

Raluca spunea...

nu stiu ce gust avea, dar arata bine rau de tot!!!

George spunea...

nici eu nu stiu ce gust avea. si tocmai de aceea nu-mi place.

cred ca ar trebui sa testam ceva similar zilele aste. ce zici, mazi?

Anonim spunea...

eu mai fac oricand una :)

Anonim spunea...

in mere merge foarte bine niste rom. sau whisky.