sâmbătă, 7 februarie 2009

[raluca] India, din ce in ce mai aproape

Pastrand calea deschisa de "Dumnezeul lucrurilor marunte" si "The White Tiger", incet-incet simt cum ma trage ata catre India :).

"Valley of Flowers", un film pe care l-am vazut miercuri la TVR1, mi-a aratat o cu totul alta fata a Indiei, total diferita de cea din cartile de mai sus, unde realismul, pragmatismul, ironia si chiar cinismul sunt elementele definitorii.

"Valley of Flowers" este mai aproape de misticismul scrierilor lui Eliade despre India, sunt multe simboluri, gramada de referinte culturale, e foarte descriptiv (cam cum sunt multe dintre filmele asiatice bune in ziua de azi), e cu totul altceva, dar este absolut minunat. Va rog, daca are careva filmul, l-as vrea si eu foarte, foarte tare :)

Aruncati si o privire mai jos (desi trailerul este foarte comercial, logic):



Domnul regizor si scenarist, Pan Nalin, a mai facut un film, care se numeste "Samsara" si pe care de asemenea l-as dori, daca se gaseste cumva pe undeva prin apropiere :).



Si cum ar fi sa vedem si cam cat costa un bilet de avion pana acolo? :)))))))

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sex si spiritualitate. Asta este o reteta pe fondul careia trebuie sa fii mult prea ignorant sa nu obtii un succes minim. Deci, perimat!
In schimb, mai inutililor, Ashes and Snow!

Raluca spunea...

:)))))))))))) you may be right, mr. anonim, dar nici nu am pretentia ca as fi ceva mai mult decat o ignoranta sau inutila (sau amandoua) :))))

de fapt nu, rectific, din moment ce te-ai pus sa scrii comentariul asta inseamna ca nu sunt chiar inutila :).

multumesc pt Ashes and Snow (it's all a matter of taste) :)