luni, 15 decembrie 2008

[mazilique] Pentru ca acolo sunt 15 grade si se sta la terasa

707 kilometri
cam 9 ore

Plecam din Bucuresti, iesim din tara pe la Giurgiu, trecem de Ruse, o tinem tot asa pe E85 pana ce undeva mai jos de Stara Zagora o luam pe E80, apoi A1 si intram in Turcia pe la Edirne. O mai aburim vreo 300 de kilometri prin Turcia, pe autostrada, si ajungem la Istanbul, rugandu-ne sa nu prindem ambuteiaj (ei, pe draq. bineinteles ca prindem, ca asta-i specificul local-urban :)

Si nici macar nu zic ca tre' sa mergem de Revelion. N-are rost :). Mai bine sa fentăm valul de turisti disperati dupa chilipiruri in Marele Bazar si sa ajungem undeva pe 2 sau 3 ianuarie, adica vineri sau sambata.

Pentru trei nopti, un hotel de cinci stele - Sireki Konak Hotel -, cel mai bine cotat pe Trip Advisor, costa 528 de euro. Adica 88/noapte de persoana, in camera dubla. Dar pentru bugetele de criza ale unor oameni care-n ianuarie mai trebuie sa faca ceva plimbari, cred ca putem gasi ceva mai blând. Cum ar fi Hotel Grand Mark - 22,5 euro de persoana, in camera dubla. Si vad ca pe net se lauda c-ar fi aproape de mai toate atractiile turistice importante din Istanbul - Palatul Topkapî, Moscheea Albastră, Bazarul, Haghia Sophia etc.

Asa ca, avand in vedere ca pretul benzinei a scazut, drumul iese usor in 400 de lei/masina dus- intors. Daca e sa facem un buget de criza, de persoana, la 200 de lei benzina se adauga un 260 de lei cazarea si un decent 200 de lei pe zi (50 de euro), sau mai putin daca va pricepeti la negocieri ;) Si asa faci un drum la Istanbul cu 1.000 de lei. Asta ca sa nu prind pe cineva pe Valea Prahovei!

P.S. - daca se hotaraste cineva, sa-mi dea un semn. sunt gata imediat, nici nu tre' sa-mi fac bagajul :))




THEY MIGHT BE GIANTS - ISTANBUL
Asculta mai multe audio Muzica »

14 comentarii:

Anonim spunea...

eu unul ma inscriu.
Facem ceva rezervari inca de pe acum?

The Belshug Team spunea...

pe tine unul te cunoastem? :)
nu se fac rezervari, se pleaca la plezzzneala

Anonim spunea...

Intr-o noapte care bate spre dimineata. Cand n-ai avut chef sa bei in in carciuma, dar in schimb ti-e pofta de kebab. Si vrei sa conduci prin bezna bulgaresca direct pana in Taksîm. Pe strazi miroase a ceai negru si a narghilea de mere. La fiecare colt cineva se agata de tine sa-ti vanda covrigi cu susan sau kumpir. Si pentru ca apusul vine devreme, Cornul de Aur e… auriu. Faci un pas si esti in Asia. Mmmmergem?

monsoux spunea...

dacă mergeți nu uitați să luați lanțuri de sezon. Se poartă la bulgari pe roată, în munți, nu la gât. Vă zic din proprie experiență.

Anonim spunea...

@mazi - Eu zic sa-ti bagi mintile-n cap, ca in ianuarie nu-i vreme de plecat si de condus 1000 km cu o mashina mica, la care n-ai nici lantzuri si care mai are si un martor care se aprinde exact atunci cand ai nevoie mai mare de ea. Oricat de imbietor pare, oricat de bine calculat e bugetul (de criza), NU-i momentul!!!! Te-ai cam invatat cu plimbari....
P.S. Dupa cum vezi, nu s-au declarat doritori, oamenii sunt realisti si constienti ca in ianuarie merg la Madrid.

Anonim spunea...

hiihihihihi
you're funny :*

Anonim spunea...

Ahem... ca dovada ca nu toti sunt chiar realisti hihihii noi deja am rezervat hotelul :D

Rin Tin Tin spunea...

We are on, plecarea la 6 dimineata pe 29. Deci, copii...?:P

Anonim spunea...

@kid - unde stati?

Anonim spunea...

Golden Horn Hotel Sultanahmet

Anonim spunea...

we're on as well, 29-4, stam la ayselfour

Anonim spunea...

so we're gonna be rubbing elbows in Grand Bazaar :)

Rin Tin Tin spunea...

Mazilica: vii si tu?

Unknown spunea...

deocamdata duc tratative, negocieri si tentative de santaj cu colegii si sefii :p.
also i'm keeping my fingers (and toes!) crossed.
pana pe 29 la ora 6 dimineata aflu eu...