joi, 9 octombrie 2008

[mazilique] Si a fost Sibiu

Inainte sa zic ce nu mi-a placut, sa incepem cu ce a fost mai frumos:
Sambata la 9.00 intram pe autostrada Bucuresti - Pitesti. Dupa o cearta cu-n camionagiu intr-o benzinarie si un blocaj pe Valea Oltului am ajuns la Sibiu in jurul pranzului.

Am parcat masina si, dupa o tura de prin Piata Mica si Piata Mare, ne-am asezat la pizzeria recomandata de Ioana, foarte aproape de Podul Minciunilor. Pacat ca acum nu va pot povesti nimic despre minunatia de pizza cu prosciutto si ruccola, pentru ca am stat 20 de minute si nu ne-a luat nimeni comanda. Asa ca ne-am mutat la alta carciuma, care se chema Bufnita si pe care va rog sa o evitati. Nu intru in detalii, insa cuvintele cheie ar fi: servire proasta, mancare pe masura.

Ne-am cazat la pensiunea Kon Tiki (alt loc nefericit, ce puteam sa ne asteptam de la numele asta.. - clar nu sa ne treaca Pacificul peste noapte), unde la momentul in care am ajuns noi urla o nunta. Lucru care s-a prelungit pana in noapte, noroc ca dorm ca buşteanu' (dar in acelasi timp delicat, suav si feminin! :P) si nimic nu ma poate deranja (remember Nessebar's lovely music? :)). Ah, dar intre timp am mai dat o tura prin oras, ratacit aiurea pe stradute, urcat in turnuri. S-au contabilizat cateva beri, insa mancarea buna a fost de negasit.

A doua zi n-am mai avut noroc nici macar de soare si vreme buna, asa ca am fugit prin ploaie pana la Muzeul Brukenthal. Imi pare rau ca nu am ajuns si la Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale Astra.

Avem de ce sa ne intoarcem. Data viitoare-n gasca, ca sa ma ajutati sa pun mesele-n cap chelnerilor ;;)

11 comentarii:

George spunea...

aceasta poastare, mazi, nu face decat sa scoata la iveala principalul tau defect - nerabdarea. (defect feminin prin excelenta, de altfel).
daca ai mai fi asteptat tu cateva minute la pizzeria recomandata de noi, sunt convins ca totul, absolut totul, ar fi fost altfel, iar aceasta postare ar fi trecut in revista mult mai multe lucruri pozitive.
nu pot sa cred ca ai uitat ca sibiul e in ardeal, iar asta inseamna ca oamenii se misca mult mai molcom, si mai temeinic, decat la fast food-urile unde mergi tu prin bucuresti :P

Unknown spunea...

@mictutzule, eu sunt o adepta a miscarii slow food, dar nu slow service.

George spunea...

in ardeal, slow food vine numai la pachet cu slow service
dohhhh

Unknown spunea...

how about poor service?! ma rog..

Anonim spunea...

deci slow as in retarded :D mai exista crama lu' nea Titi o tzara mai jos de Podul Minciunilor? acolo am baut cel mai bun/mult vin fiert ever *drool*

Anonim spunea...

Mazi pizzeria de langa Podul Minciunilor (daca vorbim despre aceeasi) merita asteptarea:)au cea mai buna pizza cu ingrediente aduse din Italia; tot langa ea este si o cafenea "Il capuccino" unde gasesti cel mai bun capucino si cea mai buna ciocolata calda ;) data viitoare poti sa comanzi pizza cand esti la Rm Valcea ca sa fie gata cand ajungi tu la Sibiu :)

Unknown spunea...

well, inainte sa stau 20 de minunte la pizzerie, am stat si la o masa de la Il capuccino, tot fara succes :-/

next time. si poate veniti si voi, pentru intimidare :P

Unknown spunea...

dar totusi, pe mese era ketchup. how italian is that?

tin sa precizez ca asta a fost elementul hotarator - am zis ca daca au tuburi de ketchup pe masa, n-are ce sa fie prea bun acolo, asa ca ne-am ridicat si ne-am carat :-/

George spunea...

mazi, dar tu esti sigura ca nu devenisesi invizibila dupa disputa cu acel camionagiu la benzinarie?

Unknown spunea...

invizibila? poate doar irascibila.

Anonim spunea...

Eu asa stiam: ca toate ingredientele ar fi aduse de la mama lor. am o prietena care locuieste in Sibiu si merge in fiecare seara la il capuccino si ai sai, dar nu s-a plans niciodata de servire , poate pentru ca deja e de-a casei si are tratament preferential :p