marți, 7 octombrie 2008

[george] Invitaţie la desfrâu cinematografic


Să fim bine înţeleşi, nu scriu de bună voie, ci pus de Mazilu care are în ultima vreme nişte atitudini de dominatrix, ceva de speriat …

Descoperirea mea din această după amiază (probabil una târzie, alţii ştiau mai demult ceea ce eu abia am aflat) este un film. Dragii mei, mi se pare filmul perfect. Spre deosebire de orice alt film, acesta reuşeşte miracolul să stârnească, în aceeaşi măsură, interesul nostru, al tipilor, dar şi al tipelor, fie că sunt prietenele, logodnicele noastre sau, la unii, chiar soţii.

Ca să nu prelungesc suspansul iată despre ce e vorba. Un pictor vrăjeşte două tipe mortale (interpretate de nimeni altele decât Scarlett Johansson, Rebecca Hall) şi se combină cu ele. SIMULTAN. Apoi le duce undeva, sub privirile – nu-mi dau seama dacă îngăduitoare sau nemulţumite – ale soţiei sale (interpretată de Penélope Cruz). Aşadar 3 actriţe bune rău (din cu totul altă categorie decât cea a lui Marcelo şi Catherine Deneuve – aviz Ceauşescu) şi scene de sex. Ce ne-am putea dori noi, tipii, mai mult? Poate nişte scene cu lesbiene. E, nu o să credeţi, dar filmul are şi aşa ceva – dacă e să ne luăm după imdb.

Acum mă veţi întreba de ce s-ar uita prietenele, logodnicele şi soţiile noastre la aşa scârboşenie de film. Dintr-un motiv foarte simplu. Artistul care le vrăjeşte pe toate tipele astea e însuşi Javier Bardem, într-o apariţie de zile mari. Prin urmare nici nu va conta câte tipe se combină, care cu cine şi la ce vom saliva noi. Fetele noastre se vor uita, hipnotizate, la Javier şi le vor găsi personajelor feminine din film toate scuzele din lume pentru orice ar face ele.

Iar dacă mai e nevoie de vreun argument în favoarea filmului, aflaţi că toată tărăşenia se petrece la Barcelona, iar cine a trecut măcar o dată în viaţă prin acest cel mai minunat oraş din lume, ever, ştie despre ce vorbesc. Cine nu a trecut pe acolo, sa bage un ochi să vadă ce a pierdut.

În final, am – din nou nu o să credeţi – un argument şi pentru cei culţi în cap, care deja sunt îngrijoraţi că pângăresc blogul cu asemenea pornografii. Ei bine, filmul e chiar un film cult, intelectual şi de artă, fiind regizat de marele Woody Allen.

Filmul va intra şi în cinematografele noastre şi astfel ajungem la scopul postării mele: în spiritul lui Irinel, căruia îi plac programările făcute din timp, vă sugerez să vă rezervaţi timp în aprilie 2009, când va avea premiera în România, pentru a merge să-l vedem cu clasa.

Pentru cei care, convinşi de cele scrise mai sus, au deschis deja ODC-ul sau torrentele, mai spun că filmul se numeşte Vicky Cristina Barcelona. Cine face rost de el primul, poate să ne invite chiar la o vizionare de grup, in cadrul unui belshug party dat la casa domniei sale.

Cei pe care nu am reuşit să-i conving vor fi sigur convinşi de trailerul de mai jos:

5 comentarii:

Anonim spunea...

hei! eu am fost de doua ori la barcelona si degeaba! damn

auzi - Vicky, Cristina, Barcelona pfff

Dalba spunea...

aratai foarte bine si blonda :D

Ceausescu spunea...

SOLD!

PS: Protestez, totusi, si pe aceasta cale, cu privire la chiulul tau de la Belshug trip at Diham. Ar fi bine sa ai un motiv serios... Pe mine cine ma filmeaza cand ma imbat si incep sa cant? Huh?

Raluca spunea...

i'm in, clar!!! nici nu trebuie sa vad trailerul, mi-e de ajuns sa stiu ca e cu javier bardem, care de la "mar adentro" a ramas acolo undeva, adentro :)))))))))) langa daniel day-lewis.

p.s. tocmai am fost deturnata din scrierea acestui comentariu de catre pisica fratelui lui Alin, pe care o tinem cateva zile; tocmai si-a facut nevoia pe hainele mele; in incercarea de a o face sa plece de pe haine, am luat o tranta pe pardoseala, am tras un picior la fotoliu si am deja un sold invinetit; si asta a fost a doua oara, de vineri pana acum, cand isi face nevoile pe hainele mele... treaba a devenit personala!!!

irinel spunea...

Raluca, e clar, asta inseamna belshug!