marți, 15 septembrie 2009

[raluca] Can I tell you a secret?

Despre o serie de ghiduri despre locuri secrete aflate in alte locuri super cunoscute si super "calcate" de turisti?

Normal, cum v-am obisnuit deja, ghidurile le-am descoperit la Foyles, de unde mi-am luat "Secret London: Un Unusual Guide", scris de doi oameni care traiesc in Londra si care recomanda locuri pe care un turist obisnuit le-ar trece cu vederea, tocmai pentru ca nu ar sti unde sa se uite in jungla urbana :)

Fara London Eye, fara British Museum, fara Tate, fara Buckingham Palace sau Westminster Abbey, doar cu parculete ascunse, piese de arhitectura in cladiri in care nu te gandesti vreodata sa intri, lucruri de fiecare zi carora nimeni nu le da atentie.
Depourile de taxiuri, cimitirul animalelor in Hyde Park, pentru cine vrea si lucruri mai sumbre, casele false din strada Leinster Gardens (pentru a se construi reteaua de metrou, au fost demolate case, insa au fost pastrate fatadele la nr. 23 si 24, pentru a da impresia ca zona este locuita in continuare - au fost oameni care au cunparat bilete false la un presupus bal si s-au dus la adresa cu pricina imbracati corespunzator), cea mai inalta scara fara balustrada din lume, muzeul Twinings Tea, taverna Ye Olde Mitre (cu interiorul intact din secolul al XVII-lea, fara piped music), pivnitele lui Henry VIII, cea mai mica sectie de politie din Marea Britanie, moara Brixton etc. etc. etc.

Din serie mai fac parte "Secret Amsterdam", "Secret Barcelona", "Secret Brussels", "Secret Paris", "Secret Rome", "Secret French Riviera", "Secret Tuscany", "Secret bars & restaurants in Paris", "Unusual Shopping in Paris", "Unusual nights in Paris", "Unusual hotels - UK & Ireland", "Unusual hotels of the world". Editura, Jonglez, este franceza, de unde si multele titluri legate de Paris :)
Precizare: aceste ghiduri completeaza seria de "Top 10", pe care stiti ca o puteti gasi oricand la dordecarte.ro :)

3 comentarii:

Unknown spunea...

ma imblonavesti!!!!
poate nu ti-am dat destule de carat de la londra la românia :)))

Raluca spunea...

stii ca, in afara de septembrie, ma mai duc 2 ture, dintre care una in decembrie, inainte de Craciun :)))))

Anonim spunea...

Fraza
anului: castigatorul
Premiului Nobel pentru Literatura
“In lumea
actuala, se investeste
de cinci ori mai
mult in medicamente
pentru virilitatea masculina si
silicoane pentru femei,
decat in vindecarea
bolii Alzheimer. Din aceasta cauza in
cativa ani, vom
avea batrane cu ţîţe
mari si batrani cu pula tare, dar
niciunul nu-si va aduce
aminte la ce
servesc”.