vineri, 31 iulie 2009

[raluca] Retezat, mon amour


Foto: http://ro.wikipedia.org/wiki/Munţii_Retezat
Pentru ca dupa niste ani intotdeauna ti se face dor de lucrurile/locurile/oamenii care iti plac, nu am mai rezistat si am pus de-o incursiune in Retezat, muntele meu preferat :)

Planul ar fi cam asa:
- plecare joia viitoare dupa serviciu, oprire la Campu lui Neag, unde vom innopta (fac cercetari sa vad unde am putea sta acolo)
- vineri dimineata, cu noaptea in cap, plecam catre Cabana Buta, unde ar trebui sa ajungem in jurul orei 11 (aprox. 4h pana acolo, pe drum forestier si poteca); mancam, ne odihnim putin, apoi plecam iar, pe un traseu de vreo 6h, pana la lacul Bucura, unde vom campa (este doar loc de campare, cu cortul)
- sambata vom face creasta de pe versantul sudic, cu vf. Peleaga (cel mai inalt, 2.509 m, al saptelea varf ca inaltime din Romania) si la coborare vom intra pe traseul pe care am urcat in prima zi; innoptam intr-o poienita draguta, tot cu cortul :)
- duminica o luam la vale pana la Campu lui Neag, adica vreo 5h si gata

Aici aveti tot ce vreti sa stiti despre Retezat :) Din proprie experienta va spun ca este un munte spectaculos, cu cele mai diverse peisaje si vegetatie pe care le-am vazut vreodata :) Este prima rezervatie naturala din Romania, iar Parcul National Retezat a intrat recent in semifinalele competitiei "Cele sapte minuni naturale ale lumii", organizata de o fundatie canadiana.

Aici aveti informatii despre cum a ajuns Retezat in semifinale si detalii despre cum sa votam ca parcul sa ajunga in finala :).

Pana acum, pe lista suntem eu, Alin, Doru. Spuneti care vreti sa mergeti, ca sa vedem cum ne grupam in masini :) Hai ca merita si Romania; daca nu oamenii, macar locurile, care n-au nicio vina :)

5 comentarii:

Gu spunea...

Credeam ca s-a renuntat definitiv la planul cu Retezat care trebuia sa fie undeva in iunie:D
Cat estimezi ca o sa coste excursia asta(suntem inainte de salariu :D) si cine are un cort in plus? (al meu nu stiu daca mai este in stare buna)

Raluca spunea...

ar fi asa:

- drum dus-intors: cam 40 ron / persoana (four in a boat)
- cazare campu lui neag: 35 ron / persoana
- ce conserve vrea sa-si ia fiecare si sa mai mancam si pe drum cate ceva
- atat :)

cort nu am in plus, am de fapt in minus, caut si eu :)

Gabi spunea...

Gu, se rezolva cu cortul, am eu unul de 2 pers :)

Ceausescu spunea...

Gabi, vezi ca nu prea merge cortul ala pe munte...

mazilique spunea...

auleu, unde era montaniardul! :))
merge cortu', chill :))