marți, 5 mai 2009

[mazilique] Cateva variante pentru Delta

Stârnită de Alina (Dalba :P), care a miscat primele rotitze in directia Deltei, am cautat cateva variante, pentru diversitate:

In Crisan

Pensiunea La Traian

Aici avantajul e de partea carnivorilor (v-am atras atentia, nu?:) Pentru ca la acolo se poate ajunge cu masina, carnatii si “muschiul de gat” (jargon bulgaresc adus de la Ruse, pour le connaisseurs) pot fi strecurati in traiste de diversi mofturosi care nu mananca peste.

Au camere duble, triple, cvadruple (?), dar si apartamente de 2, 3, 4 sau 5 locuri. Deci putem sta in combinatii multiple :P Also, sunt bai la toate camerele, cu apa calda cu tot.

Preturile sunt de 150 de lei/ zi si includ doua mese, la alegere. A treia masa e optionala si costa 20 de lei.

Din cate am inteles de la domnu’ tata, care a stat pe aici, are cea mai buna ciorba de peste ever, dar si barci cu care ne putem plimba chiar si pana la Sfantu Gheorghe. Noi cica am avea de platit doar benzina. Mai multe detalii aici.

Sfantu Gheorghe

In Sfantu Gheorghe, unde e frumos de pici - ai si Dunare, dar si plaja la mare -, eu am stat la o pensiune care se cheama Inedit Delta . Are camere de 2 si 3 margarete care costa 90, respectiv 110 lei/ pe zi, cu demipensiune. Mancarea mi-o amintesc ca fiind buna-buna de tot. Poate nu suficienta, dar asta cred ca e problema mea :)) Tot de la pensiunea asta am inchiriat si o barca care ne-a plimbat pana pe Sahalin, o limba de nisip where time stands still, dar despre asta nici nu va mai povestesc, pentru ca e too beautiful to share pe blog ;) Poate doar o poza..
De asemenea, tot la Sfantu Gheorghe mai e si complexul Delfinul, cu cele doua posibilitati – Green Village si Dolphin Camping.

In Green Village e frumos spre luxos – 22 de vile de 4 stele, trei restaurante, trei baruri lacustre, centru de afaceri cu sali de proiectii si conferinte, piscina, jacuzzi, sauna, terenul de sport... ati prins ideea. In perioada in care am vrea noi sa mergem, o camera dubla costa 325/375 de lei, in functie de momentul saptamanii (mai scump in w/e). Deci cred ca a iesit din discutiile noastre de criza :P

Dolphin Camping, on the other hand, are 3 stele si ofera doua variante: casute din lemn cu cate doua paturi si loc de camping unde incap 250 de corturi. Casutele costa 70 de lei pe noaptea si ca sa montezi un cort de 2 persoane – 15 lei. Pe langa ping-pong si table, exista si un Internet Café pentru din astia ca George :P Pe de alta parte, pentru cei ca mine, e o alta problema – mancarea. E mai fast food decat mi-as dori in Delta.

La Mareea de care povestea George nu mi-au raspuns la telefon ca sa aflu cat ar costa cazarea, dar la Pensiunea Ovidiu pana pe 30 iunie ar costa 150lei/zi cu toate trei mesele, iar dupa 30 iunie – 190 lei/zi.

O alta pensiune care arata dragutz si curat e Kormoran. Are si camere in vila, dar si casute cu doua paturi, iar preturile sunt de 60 lei/pers in camera si 50 lei /pers la casute. Mancarea e separat. Mi se pare o varianta buna de luat in calcul. Aruncati un ochi.

Dar pentru ca in Sfantu Gheorghe nu se ajunge asa usor, noi am fi conditionati de programul Navrom. Adica plecarile spre SG se fac doar luni, miercuri (nava clasica) si vineri (catamaran), iar intoarcerile - doar marti, joi si duminica. Din ce-mi amintesc, toata plimbarea dureaza cateva ore bune. Cu catamaranul de exemplu, de la Tulcea la Sf. Gheorghe ar fi 3 ore si jumatate, cu un pret de 32 de lei/ tura, iar cu hydrofoil-ul, care ar fi cel mai rapid – 1 ora si jumatate, 50 de lei/ tura. Insa pentru ca ne strangem o gasca (sper eu), ar fi o idee sa inchiriem o salupa. Sa cautam variante, zic.

Anyway, brainstormuriţi si voi. Daca fiecare gasim cateva variante, pana la urma we have to hit a winner ;)

22 de comentarii:

dan spunea...

in sf gheo merita sa intrebi pe la nevestele de pescari daca fac de mancare la turisti (se afla destul de usor care sunt casele in care se poate manca in felul asta - noi am intrebat pe unu care ne cara cu caruta de la ponton la pensiunea unde am stat si ne-a zis ala unde sa mergem).

te programezi frumos pentru a doua zi la ora pe care o vrei matale si te duci si mananci (cu bautura de acasa).

costa cam 25-20 de lei de persoana si e un adevarat festin.

luati colebil la voi :D

Unknown spunea...

da, am auzit ca asa-i bine de procedat.

astfel ca varianta de belshug de criza poate fi stat la cort si mancat porceste... aah... peşteşte?! pe la casele oamenilor. awww, the good life :x

Raluca spunea...

sf. gheorghe deci? ca sa nu ne suparam ca unii vor intr-un loc, altii in altul, eu zic ca mai avem ceva ani in fata ca sa mergem apoi si prin alte locuri :)

Dalba spunea...

@raluca: nuuuuuuu

Unknown spunea...

mwahahahaha

ca o consolare pentru dalba, mi s-a suflat in casca sa facem o excursie din SG pana la sulina :)

Gu spunea...

Dupa parerea mea in Sfantu Gheorghe cel mai bine este sa stai la gazda care iti ofera 2 mese pescaresti pe zi iar pretul de anul trecut era de 75 ron/zi: cazare + masa.
Anul trecut nu se putea vizita Sahalinul dar nu mai stiu din ce motiv- cred ca pur si simplu era interzis.
Dar in Sulina a fost cineva vreodata?

Unknown spunea...

pai pretul de care zici tu pare f bun. ai contact, ceva?

Gu spunea...

Da, am contact- e gazda la care stau de 2 ani:) este posibil ca anul asta sa fie mai scump, dar merita incercat.

Unknown spunea...

rugam sa reveniti cu detalii. chiar si poze daca aveti :P

George spunea...

gazda primeste si grupuri mai mari asa, de 10 - 12 persoane?

si, nu vreau sa fiu pretentios, dar pentru o sedere mai lunga de 2 zile pentru mine chiar conteaza (de-ar fi si numai pt ca trebuie sa-mi schimb lentilele de contact), au baie cu dush & stuff?

Gu spunea...

Cred ca intra in jur de 10 persoane. O parte dintre camere sunt renovate si arata bine dar dusul este in curte, din pacate. Este un loc rustic, dar manacarea este excelenta.
Poze cu casa nu cred ca am, dar o sa fac niste cercetari pe acasa:)

Unknown spunea...

convoc o intalnire belshugareasca la mine*, saptamana viitoare, ca sa stabilim toate detaliile. daca, de exemplu, am vrea sa plecam in iunie, atunci ar cam fi cazul sa facem rezervarile & stuff.

*cupcakes included ;)

Raluca spunea...

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :))))))))

Unknown spunea...

@all - miercuri pe la 8?

Ceausescu spunea...

da, miercuri la 8 is fine.

Ceausescu spunea...

Ei vreau doar sa va zic ca azi noapte am visat ca pescuiesc in Delta. :) (??? - eu nu pescuiesc)

Raluca spunea...

as zice ca asta e un semn clar!!!

George spunea...

cu ce anume pescuiai? gasisei lanseta lui doru? :D

Gabi spunea...

ai prins ceva? :))

Ceausescu spunea...

@Gabi: Da, o sirena. Am scos-o din apa si i-am zis: "Buna, ce faci?":D

Unknown spunea...

update la intalnirea belshugareasca de miercuri:

putem sa o facem eventual maine, pe terasa de pe cladire? ca miercuri ma viziteaza extraterestii si-i a bit busy :-/

@george, tu ai sedinta pe zona, ca sa ne strangem toti?

Ioana spunea...

ok, azi pe casa; dar da un semn cand anume (mai pe la 6 asa :P)