luni, 11 mai 2009

[Gu] Descoperind Berlinul pe bicicleta

S-au spus multe lucruri despre Berlin (in special in postarile belshugaresti ale doamnei T careia ii multumesc pentru informatiile utile ce mi le-a dat inainte de plecare) insa ceea ce mie mi-a placut maxim a fost descoperirea Berlinului... pe bicicleta.

Astfel ca, in singura zi cu soare de care ne-am bucurat acolo, am hotarat sa facem un tur al orasului pe bicicleta; primul pas a fost sa aflam care este cel mai apropiat centru de inchiriere de locul unde era hotelul nostru (si l-am gasit la statia de metrou Ostbanhof, prima dupa Alexanderplatz), apoi am facut o rezervare si la ora 12.00 ne-am ridicat bicicletele ce aveau sa ne insoteasca pe tot parcursul zilei !

Era cat pe ce sa pierdem rezervarea pt ca am ratacit putin drumul catre locul inchirierii, confundand strazile si luand-o in directia opusa, dar pana la urma totul a fost ok. Pretul de inchiriere pt 24 de ore a fost 10 euro, ceea ce mi s-a parut mai mult decat rezonabil, avand in vedere ca ziua aceea a fost cea mai ieftina :)

Asadar, am pornit in descoperirea Berlinului pe la ora pranzului si am sfarsit calatoria pe la ora 21.00, dupa ce am considerat ca am vazut destul pentru o zi :) N-o sa insist asupra locurilor pe care le-am vizitat (avand in vedere ca am strabatut Berlinul de la est-vest, nord-sud, est-nord etc, etc), dar am facut o binemeritata pauza intr-o "beer garden" - o terasa imensa in interiorul unui parc si mai imens - unde am degustat mancare traditionala si ne-am odihnit pentru o jumatate de ora. Sunt doar cateva terase de genul asta in oras, asa ca a fost interesant sa descoperim unde isi trag sufletul berlinezii pe timp de vara.

In rest... ziua aceea a fost mai mult decat frumoasa si am fost mandra de mine ca am stabilit un nou record pedaland la bicicleta fara sa-mi dau seama ca au trecut atatea ore :) E adevarat ca a 2-a zi cand a trebuit le returnam nu ni s-a mai parut asa o fericire sa urcam din nou pe biciclete, dar cu eforturi sustinute am ajuns la locul inchirierii de unde ne-am continuat plimbarea prin oras spre aprofundarea obiectivelor turistice - de data aceasta cu pasi mici si siguriJ Pistele lor pentru biciclisti sunt extrem de generoase avand un loc dedicat chiar pe strada astfel incat nu mi-a fost teama nici o clipa ca ar putea sa ma loveasca vreo masina. In Bucuresti pistele pentru biciclisti (de pe trotuare) or fi la fel de sigure? :D
Un alt aspect interesant al excurisiei a fost participarea la un barbeque intr-un parc din oras, in care toata lumea venea acolo cu gratarul si instrumentele necesare intretinerii lui si culmea, in urma lor era totul curat! Ma intreb cum ar arata parcurile la noi dupa un astfel de ospat? Asta desigur daca ni s-ar da voie macar sa calcam iarba ce sa mai vorbim de facut gratare :d

5 comentarii:

Gabi spunea...

hhmmmm ramane de vazut. saptamana viitoare o sa verific sa vad daca asa e :D
Gu, poti sa-mi recomanzi un ghid ?

Gu spunea...

daca-mi dai niste zile de concediu si ceva maruntis as putea fi chiar eu ghidul tau:))

Raluca spunea...

bavoooooooooooo, guuuuuuuuuu!!!!!!!! welcome to the club :) si la mult mai multe :)

d-na mama lu' mazi spunea...

@Gabi - Vad ca nu se-nghesuie nimeni sa-ti recomande un ghid. Desi n-am verificat (n-am fost la Berlin), pot sa-ti recomand fara sa-mi fie teama ca gresesc, TOP 10 Berlin. Niciun ghid din seria asta n-am auzit pana acum sa fi dat gres. Le-am testat la Viena, Barcelona, Roma, iar copilul si la Paris.

Gabi spunea...

@ mama lu' mazi : sar'na, va multumesc. treaba cu ghidul era o gluma.... cris n-a povestit pe blog despre berlinezul care le-a prezentat orasul :D