joi, 28 mai 2009

[domnu' tata lu' mazi] Venetia

Belshug de canale?
Belshug de podete si gondole? Belshug de faţade scorojite? Belshug de măşti si tablouri? Belshug de artisti sticlari? Belshug de paste si dulciuri? Belshug de lume relaxata? In Venetia, nu te poti hotari ce belshug sa alegi. Toate-ti iau ochii. Belshugul e la tot pasul - sau vâslă, depinde cum te prinde mareea.

Chiar daca e scumpă decât restul Italiei, paradoxal recomand Venetia ca fiind accesibila tuturor. Ia-ti bilete low cost, cazeaza-te la Mestre (cartier vecin lagunei) si hoinareste apoi in labirintul de stradute si paienjenisul de canale, unde sa inspiri "miresme" de Canal Grande si sa pasesti cu grija, sa nu-ti cada-n crestet ceva tencuiala de pe faţate.

Lasa-te violentat de mirajul vitrinelor care culmineaza in piata St. Marco intr-un lux orbitor. Bea cateva beri pe zi şi comite o masa cu fructe din N-V marii Adriatice, ca doar nu esti oricand ziua comesean cu gondolierul.

4 comentarii:

Gabi spunea...

pe mine m-ati convins! sper ca poate anul urmator, cu putin noroc ... :-)

Unknown spunea...

si io am pus botu'

zic sa ne combinam cam pe primavara viitoare (poate pana atunci iesim din criza :)) la o italie low cost, da' cu belshug

domnu' tata lu'mazi spunea...

o clipa, rabdare, usor, nu dati navala sa cuceriti venetia; in episodul urmator prezentam 'belshugul' de mare intensitate spiritual-cultural al italiei: FLORENTA (dupa mine pe podiumul european)........acum cand am scris mi-a venit in minte un oras excesiv de nebagat in seama: sankt petersburg, supranumit venetia nordului; mare nedreptate.
PS: eu l-am vazu; un sac prietenesc !

Unknown spunea...

astea spuse asa, in ciuda mea, care aveam in plan in iunie anul asta niste nopti albe la sankt petersburg, o auroră boreală, un caviar...

dar dupa cum ziceam... crizaaa