duminică, 5 aprilie 2009

[raluca] Descoperiri berlineze

Ar fi de doua feluri:

1. urme ale romanilor pe-acolo

Si acestea ar fi de doua feluri:

a. lautarii care cantau in S-Bahn, pe care am avut "placerea" sa-i ascultam si la dus si la intors la aeroport
b. Brancusi si Cartarescu, in ipostaze diverse, dupa cum reiese din fotografii

In zona Kreuzberg, pe pavaj sunt placi reprezentand cate o tara si o personalitate vizionara, spun ei, de pe taramul respectiv. Pentru Romania - Brancusi
In magazinul meu preferat, Hugendubel, Cartarescu sta la loc privilegiat, pe un raft la vedere

2. muzica noua

Adica Dernière Volonté, de care eu nu mai auzisem (desi canta de vreo 10 ani) pana cand am intrat intr-un magazin care face numai rau, Cover Music, o imensitate (chiar peste strada de Hugendubel), si cantau in boxele baietilor de-acolo. Deoarece m-am invartit cel putin o ora prin zona (au tot felul de chestii dubioase si rare pe care nu le gasesti in lanturi gen FNAC), l-am intrebat pe unul dintre ei cine canta. Am luat CD-ul instant :). Baietii au fost super incantati :)))). Doua "monstre" mai jos:



Derniere Volonte - Au travers des lauriers
Asculta mai multe audio Muzica »



Derniere Volonte
Asculta mai multe audio Muzica »
Tot de acolo am achizitionat si The Verve - "Liquid Emotions", un CD cu piese care nu se regasesc pe albumele scoase pana acum. Lovely!

Stay tuned, there's still more to come!

5 comentarii:

Rin Tin Tin spunea...

Dernière Volonté is controversial for its considerable use of fascist imagery, style, and voice samples, and of themes from European fascism and the Second World war.

Raluca spunea...

ya, ya, says wikipedia :)))

Raluca spunea...

care wiki (sau allmusic?) mai spune ca asta se intampla la primele albume. pe "devant le miroir", pe care l-am ascultat eu, ceva mai putin :).

pastreaza teme gen "razboi", se inscrie in "spiritul" francez care nu se decide daca e fie socialist, fie comunist (mai putin fascist), e cam in directia (la versuri ma refer) pe unde sunt si Noir Desir si Manau...

Rin Tin Tin spunea...

Nu cred ca trebuie sa te justifici:) Mai mult, cred ca arta e apolitica prin definitie; fiorul estetic nu are legatura cu politicul, fiind o chestie intima, si nu extima (ca sa folosesc un termen de-al unui autor francez). De aceea imi repugna artistii care au legatura cu politicul altfel decat ironic (vezi Laibach).

Raluca spunea...

the thing is you're right :)