marți, 17 martie 2009

[mazilique] Milioane de bagaje

Cine a zburat cu avionul si i-a fost pierdut bagajul sa ridice mana.

Ei bine, in 2007, companiile aeriene au ratacit 42 de milioane de bagaje. Din astea, 1 milion au fost disparut for ever and ever :)) Cifra destul de mare si in crestere, avand in vedere ca în 2006 s-au pierdut 34 de milioane de bagaje, iar in 2005 - 30 de milioane. Se pare ca pana in 2019 o sa se ajunga la 70 de milioane :D

Desigur, majoritatea pasagerilor nu au fost despagubiti corespunzator. De exemplu, Ryanair da 15 lire sterline pentru orice fel de ratacire a bagajului, iar Jet2 nu da nimic.

Eu una n-am patzit-o - pana acum - si sunt cu atat mai speriata :)) De aia o sa plec doar cu cardul in buzunar si o sa fac cumparaturi in limita unui bagaj de mana. Sau nici atat, ca e criza. De fapt, poate ar trebui sa nu mai plecam nicaieri. Iar blogul nostru sa-l redenumim Penurie la munte si la mare (si nici macar acolo :-/)

3 comentarii:

Cata spunea...

Mi s-a intamplat o singura data cand Lufthansa mi-a trimis de la Frankfurt bagajul la Viena in loc de Budapesta. Am asteptat doua ore si l-am primit. No biggie.

George spunea...

eu m-am trezit la roma doar in tricou si blugi (celebra alitalia, evident).

dupa ce am mi-am incropit cat de cat o garderoba , cumparand ce mi-a picat in mana de prin magazine, mi-au sosit a 3-a zis si bagajele la hotel. :)

Raluca spunea...

eu am venit fara bagaje de la paris, cu air france, de craciunul din 2000. pur si simplu nu le suisera in avion, basca faptul ca vandusera mai multe bilete decat locuri si eu, fireste, am ramas pe dinafara.
ca recompensa, ne-au cazat la un ibis de pe langa charles-de-gaulle pana a doua zi la un alt zbor, ne-au dat de mancare si, pe vremea aia, 3.000 de franci sa nu bazaim.
bagajele au ajuns la valcea doua zile mai tarziu :) vive la france!