vineri, 6 februarie 2009

[mazilique] A cosy, jazzy place for sunday morning

Lenesii ca mine aveau odata un bun obicei. Duminica dimineata, adica undeva in jur de ora 12.00 :), mergeau sa ia micul dejun prin oras. Un loc linistit, unde, eventual, din boxe miorlaia Diana Krall.

Bistroul cu croissante care era pe strada Eminescu s-a inchis de mult. Dar o buna bucata de vreme, Crème Café a fost just the spot. Poate ca era cam aglomerat, dar aveau niste chifle calde, cu seminte, perfecte pentru unt si miere. Tot acolo mai gaseam in diminetile tarzii si ceai bun, suc proaspat de portocale si cea mai buna ciocolata calda din oras. Dar odata preluata de City Grill (N), it was a fairy tale gone bad. Really, really bad. Nici nu merita sa intru in detalii.

Are cineva o recomandare salvatoare (si nu spuneti Breakfast at Tiffany's, ca nu se pune:P)? Eventual un loc unde sa existe combinatia magica intre english si continental breakfast, care se serveste la brunch. Cu Belinnis cu tot. Si pancakes. Sirop de arţar. Fructe proaspete. Omlete bine prajite. Croissante. Cupcakes. Cinnamon sprinkled donuts. Patiserii franţuzeşti. Limonada cu zmeura. Rosii uscate la soare. English fudge. And cross that Belinni, sa fie sampanie seaca si decadenta.

8 comentarii:

Anonim spunea...

io merg la french bakery. oricare iz OK

Raluca spunea...

cred ca pe la noi se duce lipsa de asa ceva. am putea face noi ceva in sensul asta, l-am putea numi "belshug de dimineata", "belshug matinal", "la belshug" etc. :)

Anonim spunea...

umm... cafepedia? galeron? not perfect, dar still, a substitute. si evident marriott, the dream breakfast!

Anonim spunea...

@dragos - very good point. s-a notat. nu stiu cum de nu mi-a dat prin cap.

@raluca - asa sa facem. si sa fie la mine acasa :)) somebody else will cook, of course

@cookie - cafepedia au fost niste nesimtzitzi the last time I was there... ceai cu o muscă. cah. galeron still stands a chance :)

Anonim spunea...

brunch-ul de la "la cupola" in marriott. in fiecare duminica. yami yami!

Unknown spunea...

am incercat la hilton. ca e mai la sosea :P
dar as prefera o atmosfera mai relaxata si mai boema :)

adevaratul spunea...

la galeron is chelnerii nesimtiti, la cafepedia e o mizerie, iar french bakery este overpriced. S-a inchis mizeria de city grill din Romana, ex creme caffe. mama lor, asa le trebuie! Asta era vestea buna. vestea proasta e ca nu ai unde sa te duci. pe bune. Imi fac eu o cafenea...ii vom spune "Chez Robert". se va fuma si voi servi la inceput doar cafea la ibric. daca merge mai vedem.

Unknown spunea...

@robert, eu zic sa dai o tura si pe la Casa di Mazi, ca I'm open for business. Iti alegi ceva ce-ti place si eu gatesc (sa zicem..) Ca tot nu ti-am dat cadoul de ziua ta, acum ai ocazia sa primesti o toxiinfectie alimentara :D