luni, 19 ianuarie 2009

[mazilique] Sziget. 12-17 august. Cine mai vine?

Ca eu ma duc! Chiar daca nu s-a anunţat încă line up-ul, n-are ce sa fie rău. La Sziget gasesti întotdeauna ceva sa-ti placa ;)

Pentru ca anul trecut regret ca am ratat REM, Sex Pistols, o a doua intalnire cu Kaiser Chiefs (băieţii ăia englezi care au avut inspiratia de a spune Hello Bucharest! cand se aflau pe scena de la Budapesta :p). Roisin Murphy şi The Killers, acum sunt hotarata sa nu mai sar momentul.
De ce sunt pro-Sizget cand toata lumea spune ca s-a fâsâit, ca nu mai e ce-a fost etc etc? (pentru ca si eu as fi mers fara sa clipesc la Rock Wechter, in Belgia, dupa cum v-am si propus anterior, insa, in mod traditional, s-a suprapus la B'estfestul de la noi. deci no, can't do)

Pai pentru ca e cea mai ieftina varianta posibila. Mai ieftina si decat pocnitoarea de Stufstock, din Vamă. Si noi doar suntem in criza, cu bugete pe masura :))

Deci te urci in masina (eventual cu cativa prieteni, ca sa imparti distractia si benzina), mergi vreo 800 de kilometri (8-10 ore, cum ti-e norocul si soferul). Ajungi, cauti loc de parcare (atentie, ca daca nu esti conform, te ridica si deja nu va mai fi cea mai ieftina varianta posibila), dai un ban la intrare, in functie de cat ai chef sa stai, pui cortul unde ti se ca e umbra mai buna si te duci sa faci turul de recunoastere. Desigur, poti sa stai si la hotel, but where's the fun in that? :)) Plus ca nu e practic. La gradul de alcoolemie care se inregistreaza la sfarsitul zilei (practic a doua zi dimineata), cat de comod crezi ca e sa te târasti pana la un hotel din Budapesta? Fie el si doar peste pod de insulă..

(inside tip: daca esti fumator, ascunde-ti bine tigarile prin rucsac atunci cand treci de filtru de intrare, pentru ca nu ai voie sa intri decat cu vreo patru pachete de tigari. nush de ce, da' asta e treaba).
Toata distractia se desfasoara pe o insula pe Dunare, dupa cum mai toata lumea stie. Sunt acolo o gaşcă ordonată de scene si corturi cu muzici si diverse alte activitati cum nu am mai auzit sa fie pe la niciun alt festival de prin Europa. Adica la restul bei bere si te uiti la artist, fara sa ai posibilitatea unui masaj tailandez, asa cum gasesti la unguri ;)

Plus ca, eu m-am impacat foarte bine cu oferta culinara si spirtoasa :)) Bere peste tot (Arany Aszok), cocktailurile se fac in (nu glumesc!) niste galetuse cam cat alea cu care ne jucam noi in nisip cand eram mici :)), iar mancarea -... oh, macarea!...- cazane cu guyas, papricas, mancare chineazeasca, indiana, supe, ciorbe, gratare, kebab, gyros. Si cel mai important - totul foarte ieftin.

Ca sa fiu mai explicita, eu acum doi ani cand am fost, am cumparat din gara (btw, nu mai merg niciodata cu trenul distante mai mari decat pana la Brasov!) niste forinti, ca sa am ceva maruntis pana ajung in Budapesta si schimb acolo euro. Ei bine, cele doua milioane de lei transformate in forinti mi-au fost suficiente de sambata dimineata cand am ajuns si pana miercuri dimineata cand am plecata. Si asta fara sa-mi refuz nici macar o bere (cei care ma cunosc stiu ca nici n-as fi rezistat altfel :). Deci ieftin. Putem compara cu jegul din Vama Veche, unde fara 2 milioane pe w/e nici nu poti sa mananci. Si chiar daca dai banii aia, tot absolut horror e. Mda, asta e alta poveste.
De bilete n-am apucat sa zic: pentru 2009, abonamentele pe toata perioada costa 150 de euro cu camping inclus si 100 de euro - fara. De asemenea, in curand se vor pune in vanzare si biletele de cate o zi (dupa anuntarea line up-ului), care costa in jur de 20 de euro, as far as i remember :)

Si daca nu v-am convins, mai jos gasitit niste poze ca sa intelegeti cum e cu atmosfera de festival (da, seamana cu Glastonbury cand vine vorba de noroi, dar asta doar daca ploua. Da' nu e cazul - la vizita mea a fost o exceptie :P)

3 comentarii:

Cata spunea...

Eu nu mai stiu cand am fost ultima oara pe insula. 2004, poate. Prima oara am fost prin '96, dar eram minor si n-am putut sa stau cat si cum am vrut. Prima oara am fost la Sziget toata saptamana in 2000. Cred ca in 2009 ar fi cazul sa revin in Budapesta la Sziget, dar pentru mine problema e intotdeauna sa mai gasesc doritori.

Unknown spunea...

nu cred ca lipsa unei gasti ar trebui sa te opreasca.

Cata spunea...

Pe mine nu ma opreste nimic :))