vineri, 30 ianuarie 2009

[ioana] Marţi – cele 3 ceasuri bune

Mă întorc de la Madrid şi citesc că Muzeul Prado a confirmat oficial că nu Goya a pictat „Colosul”, ci un asistent al lui. Prin urmare, muzeul va înlătura de lângă exponat plăcuţa care i-l atribuia lui Goya. Anunţul a fost făcut, se pare, marţi, exact în ziua în care ne-am rupt şi noi picioarele şi spinările prin Prado.

Well, marţi, tabloul era încă într-una dintre multele camere dedicate lui Goya. Şi nici pe audio ghid nu apucaseră oamenii să facă vreo schimbare, aşa că, în loc de noile concluzii potrivit cărora culorile sunt „terne”, liniile „ezitante”, iar proporţiile greşite, am ascultat o lecţie despre măreţia tabloului. Şi mă bucur că a fost aşa – nu de alta, dar aş fi trecut de partea lui Ceauşescu în disputa de la Museo del Jamon :)

So, asta a fost, de fapt, prima coincidenţă de marţi - ziua în care, spre seară, ne-am nimerit în aceeaşi bodegă cu Udrea, în oraşul european cu cele mai multe bodegi.

Mă întreb în ce taberna ar fi trebuit să intrăm ca să dăm nas în nas cu Tom Cruise, care - guess what - avut nişte treabă prin Madrid tot marţi (când a declarat ceva f drăguţ despre fosta lui iubită Penelope Cruz).

3 comentarii:

Raluca spunea...

in seria "coincidente" as trece si faptul ca in acelasi avion cu care ne-am dus la madrid era si maria coman, de la antena, e drept, nu marti, ci duminica :)
nu stiu la ce capitol sa trec si "vedenia" lui adi, in care i se infatisa javier bardem in carne si oase :)))))))))

Raluca spunea...

si mie in continuare imi place "colosul", fie el Goya sau nu...

Anonim spunea...

vedenia lui adi o putem trece la capitolul "hai sa o agitam pe mazi" :)))
yes, it worked :P