joi, 15 ianuarie 2009

[the belshug team] What would Mazi do?

Decisions, decisions... Facem si un poll? :))

10 comentarii:

Ceausescu spunea...

Mazi, cred ca la faza asta ai pati ca magarul lui Buridan... :)

Raluca spunea...

ah, e greu de tot... dar eu sunt cu fetele :))))

Ioana spunea...

mazi, pan' acum nu te-ai plans ca nu-ti mai incape berea in frigider; in schimb, ai haine si pantofi in aproape orice colt al casei. so, zic sa lasi frigiderul pt bere (si asa nu prea tii nimic altceva in el).

George spunea...

Ceausescule, ca sa traduc pe intelesul meu de absolvent de filosofie.

Daca magarul pus la egala distanta de doua gramezi identice de paie ar muri de foame pt ca nu exista nici un motiv rational ca sa prefere o gramada in detrimentul alteia, inseamna ca mazilu ar muri de sete, goala, la jumatatea distantei dintre frigider si dressing...

Sau tu vroiai sa zici altceva?

Ceausescu spunea...

Nu, mah, George, io vroiam doar sa fac pe desteptu'. Astept cu interes ocazii in care voi putea folosi si parabole precum: patul lui Procust, calcaiul lui Ahile, pisica lui Schrodinger.

Ceausescu spunea...

A, si am uitat sa zic ca, totusi, interpretarea e foarte interesanta, mai ales partea cu goala si sete, dar mi-ar placea totusi sa nu fie moarta... :D

Unknown spunea...

asta cu pisica poate ne-o explica Ioana si George, ca-s specializati in pisoi :P
eu n-am ajuns decat pana la cainele lui Pavlov. cand suna clopotelul, eu stiu ca tre' sa-mi pun pantofii cu toc si sa desfac o bere :))

Unknown spunea...

@ceausescu - si tocmai cand intrasem in panica pentru ca-ti scazuse nivelul de grobianism :))

George spunea...

Ceausescule, ti-a reusit (faza cu facutul pe desteptul). P'aia cu pisica nu o stiam. Restepectele mele

Am cautat repede cu gogu (cum ar spune Raluca) si mi-am incurcat neuronii ca sa inteleg despre ce e vorba.

Pe scurt, e un experiment sadic facut, evident, pe o pisica si menit sa scoata la iveala implicatiile paradoxale pe care le au la nivel macroscopic unele teorii din fizica cuantica.

Se baga o pisica vie intr-o cutie care o izoleaza total si unde se gaseste un dispozitiv care otraveste pisica, declansat de un contor Geiger.

Daca introducem, cica, o substanta radioactiva care se dezintegreaza dupa o ora, sunt 50% sanse ca un nucleu sa se dezintegreze si 50% sanse ca sa nu se intample nimic. Dezintregrarea fiind probabila (in fizica cuantica) si soarta pisicii e tot probabila.

Cu cutia inchisa, conform interpretarii cuantice pisica se afla intr-o stare speciala, nu e nici moarta, nici vie, ci undeva intr-o stare intermediara. Sau si vie si moarta. Or e suficient sa deschidem cutia si sa gasim pisica fie vie, fie moarta, adica una dintre stari sa devina realitate prin actul observatiei.

Daca n-am reusit sa explic bine sau corect, cititi mai mult aici sau vedeti un filmulet pe aceeasi tema cu o pisica superba aici

Unknown spunea...

şi uite aşa se mai buşiră nişte sinapse. merci george, merci :)

şi ceausescule, cred că o se te linşeze ioana şi george numai pentru că ai adus aminte de un asemenea experiment. brr