marți, 9 decembrie 2008

[alina]...Poc! cu capul de pragul de sus

Stiti bancul acela cu taranul care-si duce vaca la targ? era cam asa:

Un taran isi duce vaca la targ. Vine primul cumparator:
-Ia zi mosule, da mult lapte vaca dumitale?
-Nu...deloc. Abia daca da un litru de lapte pe zi.
-Dar macar de carne e buna?
-N-are nici carne buna, ca e batrana.
-Dar macar pielea e buna de opinici?
-Nici macar...
-Pai atunci...de ce-ai mai adus-o la targ?
-Ei bine, ca s-o fac de rusine!

Ei bine, cam acesta ar fi si scopul postarii mele. Vreau ca la sfarsit sa-mi fie atat de rusine, incat sa ma invat minte si...dar mai bine sa va povestesc...

Eu. Ajung in multpreaminunatul cartier Militari in jur de ora 19.30. Ma gandesc sa merg sa vad ce mai face masinuta mea draga pe care o parcasem la strada, pe bulevard, aproape sub geamul meu :). Trec pe langa locul in care eram convinsa ca o lasasem, mai dau o tura in sus si alta in jos...nimic. Masina nu era. Panica! A fost furata (primul gand)...ce sa fac? (al doilea gand)...iar panica! Imi amintesc ca am vazut zilele astea niste masini care ridicau alte masini, necorespunzator parcate. Ma gandesc ca este o varianta mult mai plauzibila decat primul gand. Iar Panica!...ce sa fac? unde sa sun? (noroc cu Alex) 19.45. Sun la politie. Mi se spune, dupa indelungate discutii, ca masina mea este la sediul lor si ca o pot ridica pana la 20.30, altfel voi plati inca 200 ron pentru o zi de stationare, pe langa cei 500 ron pe care trebuie sa-i platesc in mod normal. Mi se mai spune ca trebuie sa ajung pe o strada la iesirea din Bucuresti...undeva la intrarea in localitatea Rosu. 19.50. Aici s-a cam rupt filmul pentru ca nu-mi amintesc foarte clar cum am ajuns acasa sa iau banii, cand am gasit un taxi, cand am ajuns la sediul politiei...imi amintesc doar..panica!

20.15 Ajung la sediul politiei din sectorul 6 (acolo unde sunt duse toate masinutele parcate ilegal pe strazile din sectorul 6...erau destul de multe!). Faptul ca nu ma puteam opri din tremurat, ca abia articulam cuvintele si ca eram alba la fata (si asta n-are nici-o treaba cu albacazapada) le-a inmuiat probabil inimile politistilor de la sediu, care au fost foarte draguti si amabili. Ba chiar, spre deliciul lor, s-au amuzat copios pe seama mea cand le-am spus ca nu conduc decat de 3 saptamani. Mi-au spus ca sunt prea cuminte si ca, daca toata lumea ar vorbi asa frumos ca mine, s-ar rezolva mult mai repede toate problemele ;)...plus ca m-au iertat cu taxa de 200 ron pentru stationarea de o zi, plus ca nu mi-au dat amenda de 219 ron, plus ca s-au facut ca uita de cele 3 puncte de penalizare...si daca mai pun la socoteala cele 3 numere de telefon ale politistilor care m-au asigurat ca pot sa-i sun oricand mai am probleme in trafic...ce mai, pot sa zic ca sunt norocoasa!

20.55 Nu stiu cum, dar am ajuns iar in multpreaminunatul cartier Militari, de data asta...cu masina...am parcat in spate la Mega Image...sper ca maine dimineata sa o gasesc tot acolo.

12 comentarii:

Ioana spunea...

:)) sorry, stiu ca n-ar trebui sa rad, dar nu ma pot abtine. imi aduce aminte de reactia mea din aceasta vara din sicilia: mi s-a furat geanta, am ramas fara nici un ban, fara card, fara mobil si mai ales fara acte, m-am dus tremurand la politie, ingrozita ca va trebui sa-i explic ce s-a intamplat unui politist ne-vorbitor de engleza, si am avut 2 surprize: ca in situatii de criza vorbesc mai bine italiana decat as fi crezut, dar mai ales ca politia poate fi uneori de ajutor & amabila (pana la urma, nenea ala a fost cel care mi-a spus ca nu trebuie sa ma duc pana la consulatul de la roma, ci pot iesi din tara pe baza adeverentei pe care mi-o da el)

Raluca spunea...

:)))))))))))))))))))))))))))) Cred ca suntem cu totii de acord ca asa ceva i se putea intampla numai Alinei... :)))))))))))

George spunea...

n-as fi atat de sigur de asta, raluca. dat fiind ca parchez cel putin o data pe saptamana pe interzis, in fatza unei unitati militare, pentru ca nu gasesc nimic liber langa bloc, ma astept sa mi se intample cat de curand si mie.
si eu nici macar n-as putea juca rolul de alba ca zapada in fata politistilor. n-as putea fi decat, cel mult, piticul morocanos...

Anonim spunea...

hahahah. bravo alina!
daca, doamne fereste, alta data patesti mai rau, te invat eu cum sa-i dai in judecata '))

Anonim spunea...

bine ca nu l-ai sunat pe Vanghe ca-ti luau permisul :))

George spunea...

alina, zi-mi ca n-ai parcat in dreptul usilor pe unde se face aprovizionarea la MegaImage. din cate imi amintesc, doar acolo se gaseau noaptea locuri de parcare :P

Dalba spunea...

nu chiar in dreptul usilor, dar foarte, foarte aproape ele :P. Dimineata era acolo, iar acum e in parcare la Mediafax unde cred ca va ramane pentru ceva timp :)

George spunea...

dalba, ma intreaba cititorii care zic ca nu rezulta foarte clar din text: pana la urma ai platit ceva pentru toată distracţia asta?

Dalba spunea...

daaaa, 500 Ron :(((

Anonim spunea...

Offf, esti fan Harry P.? Daca da iti dai seama cate carti HP, editii de lux, iti luai de banii astia? Oricum oamenii ridica masinile celor din clasa medie, nu o sa-i vezi ridicand dacii vechi (pe care nu o sa le mai ia nimeni inapoi) sau vreun Q7 alb, ca nu stiu ce fiu sau fiica sau nepot sau ce dracu' ruda de n grad cu unul smecher este!

Anonim spunea...

Alina,

Nu ne-ai spus in ce a constat spaga data, pnetru ca ma indoiesc ca ai induisat atatia politisti numai cu ochi tai umezi tremurand de panica.

Silvi spunea...

nu ne induisezi si pe noi, spunandu-ne cine esti? nu de alta, dar trebuie sa stim si noi cine e posesorul unei minti atat de "stralucite".
Multumim Raducu!