vineri, 26 septembrie 2008

[george] Unde fugim din Bucuresti?... pentru o zi... cu masina...

Desi belsugul este, prin definitie, in multi si foarte multi, si dureaza mai multe zile, exista si belshuguri mai mici asa. Pentru un astfel de belsug cer eu acum sfaturi de la voi, in ideea de a face din acest blog si un loc cu ponturi (nu numai cu poante) despre unde, cand si cum...

Asadar
Se dau urmatoarele date:
- zi libera de week-end
- masina cu rezervorul plin

Se cere
- idee de unde anume sa te duci cu ea afara din Bucuresti, in asa fel incat sa te intorci in aceeasi zi. acolo sa bei / sa mananci ceva, sa vezi ceva dragutz si sa te recreezi timp de cateva ore.
- se cere in mod expres evitarea Vaii Prahovei - toata lumea a fost de cel putin 100 de ori, e aglomeratie la Ploiesti, preturi nesimtite etc etc...

Pana acum am incercat asa:

Targoviste - se ajunge relativ usor, daca o iei prin Chitila si nu prin Buftea cum am facut eu intr-o prima instanta (prin Buftea drumul e plin de gropi si ai senzatia ca mergi printr-un sat prapadit continuu - deci se merge incet. altfel e destul de pitoresc). Cum am fost vara, am gasit in Tragovsite terase dragute si fffff ieftine. Acum nu stiu cum e. Au un parc interesant. Poti vedea Curtea Domneasca (mie mi s-a parut cam prapadita si cam meschina asa, daca ma gandesc la cat de mareti erau domnitorii nostri in manualele de istorie). Mai pe un deal, manastirea Dealu. Cica frumoasa, n-am ajuns sa o vad. Altfel cocalari simpatici si dacii 1300 tunate (pe una dintre ele jur ca scria DORU).

Giurgiu - daca faci abstractie de o bucata de drum bombardata, soseaua pana acolo e numai buna sa-i dai talpa ca sa testezi performantele masinii (caz in care se recomanda in mod expres un antiradar). In Giurgiu n-am vazut nimic. Am baut in schimb o cafea ieftina si o apa minerala si mai ieftina la un bar din centru facut in jurul unui turn, monument istoric. In schimb, supermarketul de langa Teatrul Valah are niste cozonaci absolut geniiiaaliii. Bulgaresti, evident... Si biscuiti caramel pentru cafea. Si cam atat.

Ruse - orasul merita vazut. Spre deosebire de Giurgiu e plin de terase, de magazine de lux, de hypermarketuri, de ce vreti voi. Aia vorbesc romana si abia asteapta sa va ia banii. Si, n-o sa credeti, vi-i iau asa, mai cu bun simt, cu retinere, cu masura. Si dau ceva la schimb - servicii de calitate si marfuri mai ieftine decat la noi. Exista insa un foarte mare inconvenient care descalifica Ruse de la statutul de destinatie de week-end - taxa de pod. Vreo 30 RON dus, cam tot la fel la intors. Asa ca pierdeti cam tot ce ati economisit mancand la bulgari sau cumparand de la ei...

Cam asta e ce am incercat, intr-un fel sau altul, pana acum. Buzaul iese din discutie, ca il stiu mai bine decat pe buzunarul meu. Elimin si Ploiestiul, am tot trecut pe acolo si parca e un oras prea mare si aglomerat pentru o zi linistita si placuta de week-end.

Astep de la voi alte recomandari, utile pentru belshugarul amator

14 comentarii:

George spunea...

dupa cum vedeti, eu m-am achita de una dintre postari :P asa ca e evident ca nu fug de munca

irinel spunea...

1. Manastirea Dealu e cea mai misto chestie din Targoviste
2. Inteleg ca Ruse se elimina?
2. Nu stiu sa fi pus cineva in discutie Buzaul :D

George spunea...

l-am scos eu din discutie. preventiv.
si ce Dumnezeu e asa de misto la manastirea Dealu? o manastire, calugari, babe evlavioase si turisti de week-end? pot sa vad si altceva?...

Unknown spunea...

ruse nu iese din discutie. ruse ruleaza! dar sa ne lasam rinichii acasa ;)

irinel spunea...

pt George: A, nu, Dealu e tare doar prin comparatie cu Targoviste :)

George spunea...

mda, mare ingesuiala de sugestii, n-am ce zice...
ori la voi la fabrica se munceste din greu si nu puteti raspunde, ori nu se munceste si deja ati plecat acasa.

Unknown spunea...

unii munceste.
da' unii (irinel!) erau era in vizita la ioana & raluca. sigur jucau tetris :P

Violatorul Carpatin spunea...

Ocna Sibiului. Dar iti trebuiesc cel putin doua zile. Oameni misto, cazare aproape moca, haleala ardeleneasca, beutura tare. Daca nu conduci este perfect.

Adriana spunea...

o fuga pana in vama veche ca sa mananci la mitocanu...care mai nou se numeste lyana...

George spunea...

il gasesc si maine pe mitocanu daca ma duc la vama? sau e o destinatie valabila doar vara?

Silvi spunea...

George, eu zic sa te duci la Mega Image (pentru detalii, contacteaz-o pe raluca)

Anonim spunea...

n-am aflat nimic interesant aici, doar discutii intre sefu' si cativa subalterni. plictisitor...

George spunea...

:)) ce tare e anonim. probabil se asteapta sa gaseasca secretul existentei aici. sau macar numerele de maine de la loto.
sunt tare curios pe cine o fi considerat el sef si pe cine subalterni
oricum, cel mai tare comentariu de pana acum...

Unknown spunea...

eu sunt sefa (macar aici!), nu ti-e clar? :))