marți, 9 septembrie 2008

[raluca] Cozia - The Final Countdown to Belshug

Dragii mei belshugari, revin cu informatii pretioase despre traseul minunat care incepe vineri dupa-masa. Dupa ce am plecat din agentie pe la 22.30, plina de prospetime am ajuns acasa si l-am bagat putin pe Alin intr-un brainstorming despre cum sa facem traseul astfel incat sa ma ridic macar la nivelul Alinei, stapana organizatorilor de excursii cu clasa.

Prin urmare, a iesit un plan pe cat de complex (o sa vedeti cat o sa ne miscam dintr-un loc in altul), pe atat de multpreaminunat (planul, desigur, restul vom vedea la locul faptei).

Sa incep cu inceputul. Am pus numele tuturor pe hartie si mi-au dat 13 la numar, fara Codruta pe care o astept maine (adica azi) cu un raspuns. Iata-ne, intr-o ordine dezordonata: Raluca, Alin, Alina, Silviana, Adi, Bogdan, Doru, Mazi, Flori, Cristina-Marta, Sorana, Ioana si George.
Sunt de acord cu Bogdan si George sa plecam vineri pe la 3, ca sa avem cat de cat o sansa sa ajungem pe lumina la mine la tara (satul Radacinesti, comuna Badesti - probabil n-a auzit nimeni).

Avem pana acum 4 masini: Bogdan, Mazi, Doru si George.

Dupa o convorbire cu ma mère, a reiesit astfel: plecam din Bucuresti, cel mult ne oprim la Dedulesti putin (Bogdan tine sa mancam niste mici acolo), apoi o tinem intins pana la tara. Acolo, dupa cele promise, ma mère ne va astepta deja cu gratarul incins si salata. Vom manca in voie si, pt cine vrea sa doarma, exista la dispozitie 4 camere si multe plapumi si saci de dormit care vor tine loc de pat :). Pentru senzatii tari, exista chiar si un fanar in care se poate dormi fara griji, a fost incercat deja :)))).

Sambata dimineata plecam sa cucerim reduta. Pornim cu toate masinile de la mine si mergem la Turnu. Acolo este manastire mare, deci cred ca cei care nu vor sa urce cu masinile lor pana sus le pot lasa acolo pana la coborare.

La Turnu incep traseele si pe unul dintre ele vom merge si noi :). Cei care vor urca pe drumul forestier cu masina se vor intoarce apoi putin, dupa ce ne lasa pe noi si, impreuna cu un ghid (ma mère sau unchiul meu) vor ajunge pe drumul forestier. Dupa cum scrie aici, sunt 15 km de drum forestier, asadar va lua sub o ora. Cine ajunge primul isi alege camera (cu exceptia lui George, dupa cum am spus, care are deja cea mai tare camera, din oficiu).

La intoarcere procedam la fel: cine vrea sa coboare pe traseu o va face (eu si Alin, de exemplu), cine vrea cu masina urca in masina. Odata ajunsi jos, acestia din urma vor merge inapoi la Turnu, sa recupereze masinile lasate acolo, dupa care ne vor pescui pe noi, cei care coboram pe jos. La intoarcere, traseul ajunge in Caciulata, nu in Turnu :).

Pana atunci insa hai sa ne hotaram ce si cat cumparam. Cum nu a mai ramas decat o zi si ceva, trebuie sa ne hotaram azi ce vrem :). Bagati aici si vedem cum impartim bogatia.

Cine urca pe traseu ar trebui sa aiba incaltaminte adecvata, adica nu sandale, papuci, pantofi etc. Recomandati, ca sa nu ne luxam glezne si altele de genul asta, sunt bocancii. In extremis pot fi luati si "adidasi", insa vor aluneca destul de mult (prima data cand am urcat pe Cozia - in clasa a 9-a - eram in adidasi si nu am patit nimic :) ). Daca aveti si cate o pelerina de ploaie, cu atat mai bine. E bine sa fim prevazatori :). Nu uitati ca la munte e frig seara, deci luati-va si ceva gros de imbracat, oricum le cara masinile.

It will be so much fun!!!

39 de comentarii:

Anonim spunea...

covrigeeeei - primii pe lista de cumparaturi

Unknown spunea...

zic sa luam vin (povestea bogdan de niste vin alb bun, care se gaseste pe zona), covrigei (obviously), snacksuri japoneze, chipsuri, alune, bulgari (adica marshmellows din alea de care am avut in delta) si cam atat... ca oricum stam mai putin la cozia decat in delta.

in continuare imi mentin parerea ca e mai simplu sa ne cumparam berea rece de pe unde o gasim, decat sa ne caram cu ea de acasa si sa ne rugam de frigider sa execute mai repede :p

btw - la cozia mancam ce se gaseste prin cabana?

Anonim spunea...

Eu ziceam de vin bun de la Stefanesti, which is de langa Pitesti. Nu recomand, pentru ca e foarte mare aglomeratie in zona si am putea intarzia foarte mult. Mai bine cumparam de pe aici sau din Valcea de la supermarket.

In legatura cu micii de la Dedulesti, pentru mine nu e obligatorie oprirea, pentru ca eu si-asa nu am voie sa mananc mici (bine, la cate chestii interzise o sa mananc eu zilele alea...), dar ma gandeam ca cei care nu au mai trecut pe acolo si carora le plac micii ar fi incantati. Acum, the choice is yours. Oricum, un popas trebuie sa facem dupa 120 de km de autostrada si inca vreo 40 de km de serpentine si sate.

In legatura cu mancarea to bring along, eu as zice si niste legume si fructe, in caz ca aia de la cabana nu au salate. :)

De baut, sunt de acord cu Mazi ca berea ar trebui luata de la fata locului (vineri seara zic ca gasim o bodega deschisa in Raluca's village sa luam niste bere pentru seara respectiva, iar sambata de la cabana). Vin zic sa mai cumparam (vreo 10 sticle ajung daca beau numai eu cu Mazi :) de preferinta alb, sec sau demisec), iar apa minerala tot de la fata locului.

Anonim spunea...

Acum mi-a venit ideea: daca Dalba tot pleaca de joi seara cu sotul la Dragasani, pot sa ia ei de acolo vin bun si ieftin... :)

Unknown spunea...

eu votez cu micii rau de tot, ca mi-e o pofta - ceva deosebit.
problema care intervine e ca micii fara bere sunt ca ... mmm... inghetzata fara caramel, nush,
ceva grav, oricum.

asa ca sper sa nu mai fie mult de mers de la locul cu pricina pana la urmatorul popas :)

Silvi spunea...

helloooo, Dalba e Alina, sotul e sotul meu. Intelegi?

Unknown spunea...

hahahhahhahahhh

Dalba spunea...

Ce dragut, ce dragut...abia astept sa plecam si sa mergem prin padure, sa culegem fragi si mure..la, la , la.

P.S. Bogdan, eu sunt deja indragostita de cineva(stiti voi de cine) si n-as putea sa-i mai fac fata si sotului zanei, care, pe deasupra, e si seful zmeilor. Putina atentie, te rog!

Unknown spunea...

nu stim!
do share with the group :D

George spunea...

hm, logic ar fi ca dalba sa fie indragostita chiar de mire, nu?!
ca doar d'aia s-au casatorit...
i-am vazut eu

Dalba spunea...

Daca e logic, atunci asa sa fie! :D

Unknown spunea...

buey, nu te eschiva!
e sau nu?:D

George spunea...

deci sa-ti pregatim doua locuri la noi in masina :D
... si daca organizatorea se milostiveste, ca in cazul meu, celalata camera de doua persoane

Dalba spunea...

George, apreciez incercarile tale ironice, dar eu prefer "senzatiile tari si locul in care se poate dormi fara griji" , asa ca am rezervat deja...FANARUL :P

George spunea...

in cazul aste e cum nu se poate mai clar. e vorb de mirele de la nunta campeneasca.

Anonim spunea...

Fratilor, am gresit din viteza (oricum, chestia asta cu zanele e confuzanta, vorba lu' Mazi), acu' opriti-va din comentarii pe tema asta! :) Mai bine comentati constructiv, on topic!

Dalba spunea...

Nu pot sa cred...Mazi ai zis tu asa ceva?

Anonim spunea...

pai e confuzant pentru ca sunt multe personaje si eu am lipsit de la orele in care s-au predat povestile, povestirile si basmele. dar lasa ca intru vineri in training :)

Cris spunea...

dar niste chestii de pus pe gratar seara , gen pui sau altceva (porumb pt copt)nu luam? o sticla -2 de sangria ma gandeasc ca nu ar strica sa avem la noi :d
dormitul in fanarie mi se pare f potrivit pt o seara de vineri inceput de toamna...

Anonim spunea...

cred ca o sa fie aglomeratie in fanarie
fuuun!

cat despre chestiile de luat pentru gratar, ma gandesc ca si astea ar trebui cumparate de pe drum pt. ca daca le aducem dimineata la birou si apoi le plimbam in portbagaje, nush daca o sa fie chiar ok :D

Raluca spunea...

Se impun niste precizari si update-uri: vom fi 14, deoarece Silviana si-a convins toata familia sa vina in excursie cu clasa :). Daca vine si catelul, suntem 15. Le spunem bun-venit :).
Cat despre mancarea de vineri seara si sambata dimineata, nu va faceti griji, it's already taken care of :). Berea nu o vom lua din sat, pt ca e aproape dublu pretul fata de Valcea, asa ca o vom lua din oras, de la Kaufland, cand trecem pe acolo.
Mancarea pt traseu zic sa o luam tot de la Kaufland (trebuie sa ne facem sambata dimineata niste sandwich-uri, ca pana sus vom muri de foame).
In rest, de baut va fi regal alcoolic la mine la tara cu chestii de care unii dintre noi nici nu stiau ca exista :).
Odata ajunsi sus, banuiesc ca vom manca la cabana, asa ca trebuie sa ne mai preocupam de ce ziceau Ioana si Mazi: covrigei, snacks-uri, chipsuri, alune, bulgari, vinuri pt sambata. Pt asta, propun o fuga maine in Mega Image (atentie, am zis Mega Image!). Cine se baga cu o masina?

George spunea...

ma bag eu cu masina

Unknown spunea...

uf, ratez cumparaturile - my favourite part. am concert :-/

Roxana spunea...

scuze ca ma bag ca musca, da voi cate zile plecati? ca parca va organizati pentru o expeditie in teritorii necunoscute omului...:d

Silvi spunea...

raluca, tu nu ai viue la Mega Image. sa fie clar! va rog nu o lasati... locul ala are niste energii ciudate...

Unknown spunea...

@rox - pregatirile are at least half the fun :)

Desiremore spunea...

Hei, subscriu la partea cu vinul (atat timp cat e rosu) precum si la partea cu pieptul de pui la gratar, asezonat cu ardei, ciuperci, porumb...o minunatie! Am mai mentionat dar nush daca am facut-o oficial: sambata dimi vine si Mario al meu cu masina...ramane sa-i dau un "loc" de intalnire concret...va face si el traseul cu noi. Daca vreti, poate sa mai aduca el "stuff" din Bucuresti..like rezerve de food & drinks :) Looking forward!

Anonim spunea...

Nu vin rosu ca da tensiune, face rau la glicemie si da si dureri de cap a doua zi. Cu vinul rosu nu e bine sa te imbeti, asculta de sfatul unui om batran! :) Zic sa ramana tot vin alb, eventual vin rosu doar de gustat. :)

Desiremore spunea...

Bine "om batran" / unit-ul meu...fie! Cu vin alb sa ne imbatam :)

Anonim spunea...

Io tocmai am terminat de facut bagajul! :) Si mi-a dat prin cap ca n-ar strica sa avem niste carti de joc cu noi (pe care le putem si cumpara pe traseu, numai sa nu uitam) si, daca nu sunt prea indraznet, ar merge si niste table - ca sa vi le scot din cap! :D

George spunea...

de ce nu si un sah? si un play station 3 (raluca stie :D )?
... eu nu am carti, dar cred ca ar fi fun sa ia cine are (daca mai citeste cineva la ora asta)

Dalba spunea...

Carti nu cred ca mai citeste nimeni la ora asta :D , dar mesajele tale George le citesc :P
...nici eu nu am carti si nici nu cred ca as vrea sa le joc.

Unknown spunea...

deci mai subtire cu cartile, sahul si mai ales tablele.
ping-pong anyone? :)))))

George spunea...

eu m-as baga la ping-pong, dar stiu ca nu o sa avem unde.
in schimb ma angajez solemn, daca organge-ul tine cu noi, sa fac live blogging :P

Unknown spunea...

live blogging... wow
ce altceva ti-ai putea dori la cabana si gratar!

dar am vazut ca bula noastra cu AMR-ul a expirat
ce facem!? plecam!?

Dalba spunea...

Asta voiam sa intreb si eu: daca AMR = 00.00.00.00 de ce nu plecam???
Ralucaaaaaa...plecam????

Anonim spunea...

Deci cine are curaj sa mearga cu mine in masina?:) Cu mine merg ghinionistii care pierd tragerea la sorti? :)

Warning: rock and metal may be listened.:)

Unknown spunea...

@ceausescu - cred ca cu tine vor merge toti cei care anterior au fost intoxicati de mine cu muse :P

Desiremore spunea...

Am luat eu carti de joc, fratilor si nici macar nu am citit pe blog dorinta voastra:) !
@ceausescu - vin eu cu tine in masina !