vineri, 5 septembrie 2008

[raluca] Cu masina pe drum forestier sau cu picioarele proprii pe traseu?

Mai e putin, mai e un strop... pana la Cozia!!!

In acest moment, avem rezervate 4 camere (2 camere de cate 2 persoane - una e pt Ioana&George, no offence, dar George trebuie sa aiba intotdeauna cea mai buna/mare/interesanta/luminoasa etc. camera - o camera de 4 locuri si una de 6 locuri). Prin urmare, grupati-va dupa preferinte :)))).

Propun ca plecarea sa se intample vineri dupa-masa (pe la 4, de exemplu), ajungem la Valcea pe la 7, mancam pe undeva, apoi, in 45 minute, ajungem la mine la tara, unde putem continua sa mancam :)))))))))). Sambata dimineata vedem Cozia din curte, mancam iar si plecam spre destinatia finala. Aici intervine o alegere: cei care vor sa faca traseu si cei care vor sa mearga cu masina/bicicleta pana sus, pe drumul forestier. Eu zic sa dea reply fiecare cu ce vrea sa faca, astfel incat sa ma gandesc si eu la un traseu. Cei care opteaza pt urcatul cu piciorul (va reamintesc, vreo 5 ore) vor (vom) pleca de la Turnu, un loc minunat, unde e un schit foarte frumos, suim la manastirea Stanisoara, iar un loc foarte frumos, si apoi ajungem sus. Nu va faceti griji pt ghidul de pe traseu, suntem pe maini bune :).

Asadar, urnele sunt deschise. Reconfirmati ca veniti si votati :).

p.s. Mazi, Ioana, ne bagam iar la cumparaturi? :)
p.s.2 orice sugestie de traseu, mancare, masini etc. e binevenita

24 de comentarii:

Unknown spunea...

imi place belshugul de mancare care se prefigureaza :)
count me in la shopping, but i'm out la traseu :D
also, in masina mea, aka smartul tunat cu muse, se gasesc 3 locuri pentru doritori. adica pentru cine ma poate suporta cantand cateva sute de kilometri ;)
ma intreb insa daca are rost sa ne caram cu berea care o sa fie mai tot timpul calda, avand in vedere ca nu o sa prea avem timp sa o racim pe acolo.

Anonim spunea...

Sa pun si pe blog, acum am vazut ca e post pe tema asta: :)

4 e cam tarziu, as zice mai degraba un 2:30, maxim 3, ca sa prindem un pic de lumina la tine acasa (pentru acomodare, cazare, gratare).

Daca plecam la 4, la 5 fara un sfert iesim din Buc, la 6 fara un sfert suntem la Bascov, la iesirea din Pitesti spre Valcea (cu conditia sa fie autostrada destul de libera si sa mergem toti, in medie cu 140, ceea ce e cam greu). La Bascov, fiind vineri seara, vom sta cam 30 de minute la coada ca sa iesim de pe autostrada si sa intram pe drumul spre Valcea. Deci de-abia pe la un 6:15 - 6:30 pornim din Pitesti spre Valcea. Drumul acesta este si el destul de aglomerat (tiruri, alti turisti) si sunt portiuni destul de mari in localitate, plus portiuni destul de mari unde nu se poate depasi. Facem inca o ora, deci 7:30 in Valcea. Oprirea in Valcea pentru mancat (propun la restaurantul ala cu specific romanesc din Nord, unde se va duce dracu' dieta mea) va dura si ea macar 45 de minute. Deci 8:15. Inca 45 de minute pana la tine acasa si se face 9. Cazare, distractii, alea, alea (de gratarit, poate nu ma gratarim ca tocmai am mancat in Valcea) si se face ora 1-2. :) Sa vad eu dupa aia cati mai sunt aia care vor sa urce pe traseu a doua zi. :) Deci zic sa plecam pe la 3, pentru ca sa ajungem ceva mai devreme, chiar cu mai mult de o ora mai devreme, pentru ca la 3 nu e asa de aglomerat drumul.

Ar fi totusi indicat, in functie de cate masini suntem, sa nu ne departam prea mult unii de altii pe drum.

Daca tuturor le plac micii, putem opta si pentru o oprire pe Dealul Negru, pentru faimosii "mici" de Dedulesti si sa sarim peste oprirea in Valcea.

M-as baga si eu la urcatul cu piciorul, dar mi-e teama ca nu o sa fac fata... Probabil ca la faza asta ma voi hotari sambata dimineata, in functie si de intensitatea activitatilor de vineri seara... :)

Cam atat, de la mine, deocamdata! :)

Unknown spunea...

daca-i vorba de mancare, eu votez cu toate variantele.
mici, carciumi, gratare - sunt acolo :)

Anonim spunea...

Pentru cei care ma aveti in lista de mess, va rog sa observati dublul eveniment: sunt visible si am link catre blog. Sa nu ziceti ca nu fac totul pentru propasirea lui... :) Numai de la mine o sa aveti azi cam 50 de unici, fiindca toata lumea va fi socata si curioasa, exact din aceleasi doua motive de mai sus! :) Sa nu mai zica dalbele si zanele ca nu sunt bun de zmeu. >:))

Silvi spunea...

Draga Bogdan, Tedy,
din primul comentariu, pe care ai binevoit sa il dai si pe e-mail, am inteles doar ca stii traseul si ca vrei sa plecam mai devreme. Noi toti stiam ca esti de prin partea locului, nu treabuia sa incerci si o demonstratie. Dar, trecand peste asta, informatiile sunt utile.
din al doilea comentariu, reiese dorinta ta disperata de a fi zmeu. Bine esti zmeu, pot sa te fac sa plangi acum? Ha! As vrea totusi sa iti atrag atentia ca un zmeu nu ar recurge la tertipuri ieftine, gen:"sunt visible pe mess" si nici nu si-ar implora statutul. Te rog sa ai in vedere aceste aspecte.
Multumesc!

Silvi spunea...

Draga Bogdan,
revin. Lasand la o parte mesajul anterior, menit sa te caleasca in incercarea ta de a deveni zmeu, vreau sa iti spun ca ai toata aprecierea noastra. Ne bucuram ca mergi cu noi la Cozia. Insist chiar, sa incerci sa faci traseul de 4 ore. am incredere ca vei reusi. Sunt intr-o pasa buna, dupa cum vedeti.

Anonim spunea...

Un zmeu never cries, ha! Plus ca, sa fim seriosi, porecla cu Tedi nu mai este de actualitate... :p Acum nu mai vreau eu sa fiu zmeu, na! Te desfid! :P

Silvi spunea...

oof, Bogdan... se pare ca ai delay... te iert si pt sfidare si pt intarziere. Repet, sunt intr-o pasa buna.

Anonim spunea...

Si pentru ca refuz sa mai folosesc nick-ul mai sus mentionat, lansez aici un concurs, ce va avea drept premiu un loc in fata, cu drept de schimbat/ales muzica, in bolidul verde, pe ruta Bucuresti-Cozia, fara retur. :P Concursul este, evident, ce nick ar trebui sa am pe acest minunat blog? :)

Dalba spunea...

Bogdan, tu crezi ca noi avem timp de pierdut?

Unknown spunea...

drept de schimbat muzica!
ce tare!

:-/

Anonim spunea...

Dalba, tu nu poti face mai multe lucruri deodata?

Premiul pentru cei care deja au un mijloc de transport sau pentru cei carora le e frica/nu vor sa mearga cu mine la volan :D este 10 beri Fuborg. :D

Anonim spunea...

apparently, tu bei buborg, eu beau muborg.
uite, buborg :)
mazi wins?

Dalba spunea...

Bogdan, eu prefer sa fac unul si bun :D

Unknown spunea...

gata, am parasit incinta. ma indrept catre un belsug de trei zile si doua nopti :)

belsugul fie si cu voi. paaa

Anonim spunea...

Salutare, people! Va scrie un cineva very close de viitoarea voastra gazda. Exista doua variante de viitoare gazda, ambele corecte: Raluca (var-mea) si Cozia...Imi place sa cred ca sunt very close si intr-un caz si-n celalalt...Stiu ca sfaturi se dau doar in doua situatii: cand sunt cerute si cand depinde de ele viata cuiva...deci nu voi da sfaturi. Atata spun: cei care vor urca cu masina pe drumul forestier vor avea de castigat infinit mai putin decat aceia dintre voi care veti urca pe picioare. Va faceti un calcul vis-a-vis de ora de plecare, tinand cont ca veti avea nevoie de 6 ore...sau mai mult...depinde de voi. Oricum timp este berechet pana la inserat daca incepeti sa urcati in jurul orei 8.Raluca a postat (asa ramasese) doua link-uri catre povestile unor drumetii pe Cozia. Sper sa considerati lectura lor macar utila. Ultima in ordine cronologica (in aprilie, anul acesta) s-a intamplat pe acelasi traseu pe care veti urca si veti cobori (eu asa am inteles).Marcajele sunt bune. Veti urca la inceput pa banda rosie (din curtea Manastirii Turnu pana la poiana cu troita si o cruce de piatra).Din poiana veti urmari banda albastra, care urca din Pausa si va va conduce pana la cabana.Un timp, veti merge insotiti de 3 marcaje: banda rosie, albastra si galbena. Dar asta destul de putin...
La coborare, aveti la dispozitie doua variante (chiar 3, dar va voi scrie doar de doua): banda rosie si triunghi rosu.In prima parte a coborarii, veti merge pe ambele, dar la un moment dat, intr-o mica asa, unde veti gasi si un adapost din lemn, ele se despart.Ambele mie-mi sunt foarte dragi.Ambele duc la Turnu...Alegeti voi. Ce pot sa va urez? Vreme buna! Cer senin! Si sa reveniti pe Cozia! Sa veniti si-n aprilie!!!
Cristina

Raluca spunea...

Multumeeeeeeeeeesc!!!!!!!!!! Da, da, aprilie e cea mai frumoasa luna din an :).
Aici sunt cele 2 link-uri de care vorbeste Cristina:
http://groups.yahoo.com/group/vanturarita/message/450
http://groups.yahoo.com/group/vanturarita/message/785
Enjoy!

George spunea...

nu stiu daca mai era nevoie, dar confirmam si noi ca venim :) eu si ioana adica.
si pentru ca tot m-a dat de gol raluca, marturisesc ca asa e, VREAU CEA MAI MARE CAMERA!!!, si cea mai luminoasa, si cea mai interesanta, adica o camera de 6 persoane in care sa stau singru :D
revenind la lucruri serioase. nu stiu daca am calculat cate masini suntem si cum incapem. noi punem la bataie doua locuri in spate sau, in caz de necesitate, chiar 3, daca pasagerii accepta sa stea mai inghesuiti
o alta curiozitate a mea este cat facem pe drumul forestier, cu masina, pana la cabana?
in alta ordine de idei, sunt si eu de acord cu zmeul zmeilor (sau cum ii mai e numele) ca ar fi bine sa plecam ceva mai devreme. zilele astea s-a circulat infiorator in Bucuresti si s-ar putea ca vineri sa facm o groaza doar pana la iesierea din oras...

Unknown spunea...

subscriu la petitzia cu plecatul mai devreme :)

Silvi spunea...

Dragi belshugari&co. Vin cu o propunere de ultim moment pe care o transmite sotul meu, care, la radul lui e de prin partea locului, din dragasasni mai exact. El spune asa: ce-ar fi sa plecam chiar de joi seara, dupa program si sa mergem la dragasani sa luam struguri si sa ramanem peste noapte la el. Stiu ca unii nu vor putea veni, din pacate, dar daca sunt doritori, facem asa si ne intalnim vineri la valcea pentru a merge mai departe spre belshugul de la Raluca. So... cine se baga?

Unknown spunea...

in mod normal as fi fost prima care confirma, dar am eveniment joi seara :-s

Silvi spunea...

la naiba, Mazi...chiar ma bazam pe tine:(

Unknown spunea...

:((((((((((((((

Anonim spunea...

Me says pas too...