vineri, 29 august 2008

[raluca] Bulgarii si muzica tuci-tuci

Da, da, asa e - e vorba de muzica aia care are exact un singur ritm: tuci-tuci, tuci-tuci, tuci-tuci - aka house!!! Pe care am bagat de seama cu groaza ca bulgarii o adora. Sau, cum bine a zis unul dintre noi, poate am nimerit noi intr-un loc de coca, precum romanasii de Mamaia :)))))

Dar sa nu fiu (excesiv) de rea si sa ma explic putin. In noul Nessebar exista o plaja. Pe plaja exista niste terase. Una dintre terase se numeste Cacao Beach. Cum de cacao era ea insasi. Si, exact pe vremea cand ajungeam noi pe-acolo, se implineau 10 ani de cacao. Prin urmare, baietii de acolo au sarbatorit cu muzica tuci-tuci trei zile de basm romanesc, adica ne-ncheiate, adica non-stop.

Resedinta noastra de vara s-a aflat in vechiul Nessebar, insa asta nu a insemnat nimic. Noaptea, peretii si ferestrele minunatelor noastre camere au vibrat ca de cutremur, ceea ce mi-a creat mie o insomnie care m-a tinut vreo 48 de ore, iar altora insomnii mai putin acute, insa i-a tinut cu ochii deschisi pana aproape de dimineata.

Si asta nu ar fi fost nimic. Deoarece era singura plaja de prin imprejurimi, ne gaseam si noi locuri de prajit la soare fix in fata la cacao. De la sine inteles ca si pe plaja tot asta ascultam. Desigur, playlistul a fost invatat pe dinafara de noi toti, impotriva vointei noastre.

Vedeti mandretea de cacao in poza. Este o invitatie pt iubitorii de tuci-tuci, pt care orice ritm in afara de unul singur e prea mult si neuronul(ii) o ia(u) razna cand trebuie sa se concentreze.

Altfel, revin, belshugul de tuci-tuci a fost in mod sublim contrabalansat de belshugul de mancare. Onor inca o data bucatarilor bulgari!

Ah, si sa dam bulgarului ce-i al bulgarului totusi! Cealalta muzica pe care o asculta (canta) este ceea ce numim noi "oldies but goldies". In Balcic, e la mare cinste seara, cand la toate terasele dizeuzele canta Abba, Celine Dion, Mariah Carey... Curajosii incearca si ceva rock, dar nu excesiv, se limiteaza la Europe, iar curajul suprem inseamna Metallica, binecunoscutele hituri. In Balcic mi-am dat seama cu adevarat ca bulgaroaica aia care a castigat nu stiu ce concurs cu varianta Ken Lee a piesei Without You - varianta recenta Mariah Carey - nu avea cum sa piarda... it's in their blood! Pentru rememorare Ken Lee (femeia e deja celebra pe net) si ca sa va dati mai bine seama la ce ma refer, bagati un ochi aici.

3 comentarii:

Anonim spunea...

pai playlistul (ca si versurile) nu era greu de invatat - tuci-tuci-tuci

cat despre insomnii, stii remediul pe care l-am sugerat ;)

George spunea...

Mda, intr-adevar, erau extrem de zgomotosi. Fapt cu atat mai greu de justificat cu cat nu implineau 10 ani, ci doar 5 de existenta. :P
Ca sa va faceti o idee, cei care nu ati fost sau ati fost si ati dormit in timpul beshugului de tuci-tuci, priviti panorama lui Mazilu din postarea anterioara. Undeva departe, peste apa, se vede o limba de pamanat. Cam la vreo 4 - 5 km, daca am aproximat bine. Acolo, avand o dimensiune mai mica de un pixel, se afla si terasa in cauza. E, pixelul ala face un zgomot de chiar vibrau peretii si geamurile hotelului, cum spunea Raluca, acoperind pana si muzica de la televizorul din camera.
Altfel, daca n-ar fi fost atat de intruziva, ar fi fost un tuci-tuci placut. DJ-ii butonau bine, se aflau in tendinte, piesele nu erau rele deloc...

Anonim spunea...

repet, eu nu am auzit nimic si am dormit lemn.
oare am sforait? ca poate de asta vibrau geamurile.. :-/