duminică, 31 august 2008

[mazi] Belşug de low cost-uri

Ca tot vorbeam de euro-trips, zic ca e bine sa avem o lista cu ce companii low cost zboara din Bucuresti si unde, sa stim si noi de unde avem de ales cand ni se pune pata :) Si nu strambati din nas, low cost e un cuvant magic - cum altfel as pleca eu la Viena in doua luni cu un bilet dus-intors pe care am dat (atentie!) 10 (z-e-c-e!) euro. Fara alte taxe sau scheme, doar o plimbare cinstita pana intr-o capitala danubiana cu traditie in snitzel, bere si apfelstrudel.

Without further ado, i give you my favourite low cost airline:

SkyEurope - care zboara direct de la Bucuresti spre Viena. Incercati cu incredere, eu am folosit-o de exact opt ori, iar faptul ca nu a avut never-ever intarzieri m-a scutit de niste situatii foarte triste, in care as fi ratat niste concerte care incepeau la doar o ora si jumatate de la momentul aterizarii (The Police si Arctic Monkeys :X)

si ar mai fi:

Wizz Air - Barcelona, Bruxelles, Dortmund, Londra, Milano, Roma, Valencia, Venetia. Testat doar pe directia Barcelona si retur, dar am in plan Dortmund, unde pentru ca cererea nu e mare, biletele raman la un pret low mai mult timp. Iar de acolo mai faci o ora pana la Amsterdam ;) Btw, fetelor se pare ca le place pentru ca avioanele sunt mov cu roz fuchsia :))

Easy Jet - Londra, Madrid, Milano. Am auzit ca Londra ar fi fost scoasa de la 1 iunie din schema Bucurestiului, dar pe site inca mai apare. Spre deosebire de zborul Wizz, Easy Jet ateriza la Londra pe Gatewick, si nu pe Lutton, un aeroport mai mare si mai bine deservit de diversele mijloacele de transport (pfffii, am zis "deservit". mazi is so fancy today. cred ca poarta ochelari si a visat ca-i profesoara). Si inca o chestie, compania a primit anul asta premiul de Cea mai buna companie low cost, acordat in baza voturilor calatorilor bla bla, cica-i de bine :)

Click Air - zboara doar la Barcelona. Compania este o ramura low cost a Iberia Airlines.

German Wings - Cologne-Bonn, Stuttgart.

My Air - Bari, Bologna, Catania, Milano, Napoli, Paris, Roma, Venetia.

Blue Air - Barcelona, Berlin, Bologna, Bruxelles, Koln, Larnaca, Lisabona, Londra, Lyon, Madrid, Malaga, Milano, Paris, Roma, Stuttgart, Torina, Veneţia, Valencia, Verona.

Daca am ratat ceva, do let me know (n-am uitat de Ryanair, doar ca deocamdata nu zboara de la Bucuresti).

Also, daca va vine cheful de dat cu avionul pe una din rutele mai sus mentionate, stiti unde ma gasiti. I'm always ready for a quick spin :)

Deci, inca o data, drum bun.

P.S. - avand in vedere listutza frumos ordonata, prevad skilluri de organizator pe viitor ;)

13 comentarii:

George spunea...

skiluri de organiztoar zici... asadar vrei sa devii uzurpatoarea dalbei

Dalba spunea...

dalba...a zis cineva dalba?
hmmm....george, tu tot incerci sa ne zgandari

George spunea...

ce liniste pe aici, chiar toata lumea a uitat de blogul asta :(
sa nu-mi ziceti ca munciti...

dalba, ti-am zis doar ca actionez conform principiului dezbina-i si cucereste-i. :D

Dalba spunea...

George, dar tu pe mine m-ai cucerit de la inceput... :P

George spunea...

hm, asta e razboi de guerrilla, ai trecut la ironii fine :((

Anonim spunea...

Deservit ca deservit, parca am mai auzit cuvantul asta, dar fuchsia? Sper sa-l fi scris corect, sa nu-mi iau iar teapa! :))

Unknown spunea...

dada, eu si ioana suntem mandre de tine :)

George spunea...

bei, ce faceti asa mare caz de fuchsia asta? o culoare ca oricare alta (in cazul de fatza un fel de roz-rubiniu asa) :P

Raluca spunea...

Mai stiu eu o linie rezonabila: Aegean, catre Atena. Nu e chiar low-cost, insa nici "high-cost" nu e. E undeva la mijloc :).
Am zburat cu Aegean anul trecut la Atena si a fost excelent. Mai ieftin decat AlItalia, cu mancare de un milion de ori mai buna decat la AlItalia, organizati de un miliard de ori mai bine decat AlItalia, fara intarzieri, ca AlItalia.
V-ati prins, sunt fan inrait AlItalia :))))))).
Really, Aegean e o alegere foarte buna pentru Grecia :).

Unknown spunea...

Aegean sounds good. Mai ales dupa o experienta avuta cu Olympic Airlines, care m-au tinut in aeroport 9 (noua!) ore, pana sa ne trimita la Bucuresti. Ceva deosebit aeroportul atenian...

Delice spunea...

Adaug si Berlin cu German Wings. Au o cursa la pranz si cand pleci, de obicei pleci de acolo pe la 9 jumate dimineata (se ajunge la aeroportul cu trenul, jumatate de ora din centru si e tren dircet). Si am gasit oferta super buna in vara, mult mai putin decat Blue Air.

Unknown spunea...

@delice, credeam ca nu au direct pana la Berlin, ci cu escala. Bine de stiut :)

monsoux spunea...

încercaţi şi https://www.flypod.ro/sindex.html